Helstekt lammestek med chorizosmør og einebærsjy
Flere elementer av samme gjennomgående smaker som tilsammen gir i en nydelig helhet. Det fryste chorizosmøret kan brukes om igjen og passer sikkert til flere retter som du lager.

Ingredienser
Helstekt lammestek med chorizosmør og einebærsjy
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Helstekt lammestek:
Lammestek
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Timian Krydderpasta 340g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Salt
/g
10.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Gulrotkrem:
Gulrot, i staver, skrelt
/kg
0.6 kg
0%
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rama Professional Piske 30% Laktosefri 1L
/dl
2.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
10.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

Sambal Oelek (Go-Tan)
/g
5.0 g
0%
Fritert løk:
Perleløk
/g
150.0 g
0%
Frityrolje
/dl
5.0 dl
0%
Saltristede hasselnøtter:
Hasselnøtter
/g
100.0 g
0%
Eggehvite
/dl
1.0 dl
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Sukker
/g
5.0 g
0%
Fryst chorizosmør:
Chorizo
/kg
1.0 kg
0%
Timian, fersk
/g
50.0 g
0%
Smør
/g
250.0 g
0%
Paprika krydda
/cl
2.0 cl
0%
Sitronskall, revet
/g
5.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
5.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Pepper, svart
/g
2.0 g
0%
Einebærsjy:
Knorr Professional Fond Demi Glace 1l
/dl
2.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Einebær
/stk
6.0 stk
0%
Laurbærblad
/stk
1.0 stk
0%
Syltede gulrøtter:
Gulrot
/stk
4.0 stk
0%
Sukker
/g
40.0 g
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

Vann
/dl
0.1 dl
0%
Olivenolje
/dl
0.1 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Helstekt lammestek:
-
Lammestek 1.0 kg
-
Salt 10.0 g
-
Smør 50.0 g
Gulrotkrem:
-
Gulrot, i staver, skrelt 0.6 kg
-
Sambal Oelek (Go-Tan) 5.0 g
Fritert løk:
-
Perleløk 150.0 g
-
Frityrolje 5.0 dl
Saltristede hasselnøtter:
-
Hasselnøtter 100.0 g
-
Eggehvite 1.0 dl
-
Salt 5.0 g
-
Sukker 5.0 g
Fryst chorizosmør:
-
Chorizo 1.0 kg
-
Timian, fersk 50.0 g
-
Smør 250.0 g
-
Paprika krydda 2.0 cl
-
Sitronskall, revet 5.0 g
-
Pepper, svart 2.0 g
Einebærsjy:
-
Einebær 6.0 stk
-
Laurbærblad 1.0 stk
Syltede gulrøtter:
-
Gulrot 4.0 stk
-
Sukker 40.0 g
-
Vann 0.1 dl
-
Olivenolje 0.1 dl
Fremgangsmåte
-
Helstekt lammestek:
- Krydre kjøttet og brun det i en stekepanne. Stek så i ovnen på 120°C til 56-graders kjernetemperatur.
- Skjær i tynne skiver rett før servering.
-
Gulrotkrem:
- Stek gulrøttene på 175°C i ovnen. Tilsett hvitløk, piske og buljong når de har fått en fin farge. Stek til de er myke.
- Blend alt til en jevn pure sammen med Sambal Oelek og smak til med vhvitvinseddik og salt.
-
Fritert løk:
- Kok løkene i saltet vann til de er myke. Avkjøles.
- Friter løkene på 180°C før servering. Saltes.
-
Saltristede hasselnøtter:
- Bland nøtter med eggehvite, salt og sukker.
- Stek i ovnen på 175°C i 10 minutter.
-
Fryst chorizosmør:
- Skjær chorizoen i mindre biter. Stek den hardt med timian og press ut all væske av pølsene.
- Pisk smøret luftig. Tilsett chorizofett, paprikapure, sitronskall, hvitløkspure og svart pepper.
- Smak til med salt. Bre smøret tynt på en plate og frys det ned.
- Brytes i biter ved servering.
-
Einebærsjy:
- Kok opp demi glace og krydder. La stå i ca. 30 min.
- Siles før servering.
-
Syltede gulrøtter:
- Del gulrøttene i tynne skiver med en mandolin. Legg de i en vakuumpose og eddik, sukker og vann. La stå over natten.
- Hell over litt olivenolje før servering.
-
Til servering:
Blomkarse
Rød gjøksyre
Purreløksaske