Menu

Ingredienser

+

Grillede auberginer fylt med kylling


Denne retten er sterkt basert på escabeche-teknikken, en tradisjonell metode brukt i Spania, Latin-Amerika og Filippinene for å konservere mat. Escabeche innebærer å tilberede proteiner som kylling, kanin eller fisk – og til og med grønnsaker – i en gryterett-lignende blanding der eddik er hovedvæsken. Denne retten, en kylling-escabeche servert med auberginer, er laget som en kald eller romtemperert forrett, og kombinerer gamle teknikker med en moderne vri.

...

Fremgangsmåte

  1. Grillede auberginer fylt med kylling

    • Kyllingen: Del kyllingen og stek delerne i en panne med olivenolje til de er brunet, men la innsiden være ukokt. Sett til side. I samme panne, stek hvitløken, gulrøttene, fennikelen, løken og paprikaen, alt hakket i store biter. Tilsett krydder som Knorr Aromat, svart pepper, stjerneanis, kanel og laurbærblader. Tilsett kyllingstykkene og la det koke sammen i noen minutter. Tilsett væskene: sherryeddik, eplecidereddik, hvitvin og Knorr Kylling konsentrert Fond. La det koke sakte i ca. 35 minutter med lokket på. Sjekk om kyllingen er gjennomkokt, tilsett deretter misoen og sesamoljen, juster saltet etter behov. Når alt er kokt og justert, sett til side eller kjøl ned over natten hvis mulig.
    • Auberginene: Fjern kyllingkjøttet fra beinen. Grill auberginene og hold dem dekket for å fullføre kokingen på innsiden. Skrell dem deretter forsiktig og prøv å holde de “hele” Fyll auberginene med kyllingen
    • Sausen: Passer sausen gjennom en sil og reduser. Tilsett litt maisstivelse for å oppnå en jevn tekstur. Hell over sausen på auberginene og pynt med sesamfrø, syltet rød løk og gressløk.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny