Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Falafel

  • kikerter 1.0 kg
  • Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g 120.0 g
  • Løk, gul 300.0 g
  • Bladpersille 250.0 g
  • Sitronsaft 50.0 ml
  • Spisskummen, malt 10.0 g
  • Koriander, malt 10.0 g
  • Salt 15.0 g
  • Knorr Professional Røkt Chili Puré 750g 40.0 g
  • Bakepulver 10.0 g
  • Knorr Umami (Allkrydder) 1kg 20.0 g
  • Frityrolje 2.0 l

Tzatziki

  • Yoghurt, naturell 5.0 dl
  • Sukker 15.0 g
  • Sitronsaft 30.0 ml
  • Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g 50.0 g
  • Agurk, uten kjerner, skåret i skiver 750.0 g
  1. Falafel

    1. Legg kikertene i bløt i vann i 12 timer. Hell bløtevannet av kikertene, skyll dem i kaldt vann og hell dem i kjøkkenmaskin. Ha hvitløkspasta og grovhakket løk i bollen sammen med bladpersille og sitronsaft. Kjør til en grov farse.
    2. Tilsett spisskummen, koriander, salt, røkt chilipuré, bakepulver og Umami. Vend det hele sammen og sett kjølig i 30 minutter.
    3. Varm frityroljen og form kikertfarsen til falafelboller.
    4. Stek dem gylne på begge sider og legg dem på fettsugende papir.
    5. Tips! Dersom kikertfarsen er for fuktig, kan du tilsette en anelse hvetemel.
  2. Tzatziki

    1. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, sukker, sitronsaft og hvitløkspasta.
    2. Server falafel med tzatziki. Dryss gjerne litt grovt salt over.