Falafel med tzatziki
Det er usikkert hvor i Midtøsten den opprinnelige falafelen kommer fra. Noen mener de kristne i Egypt spiste friterte boller av moste bønner i tiden opp til påske, som erstatning for kjøtt. Ordet «falafel» kommer fra det arabiske «falfil», som betyr pepper.

Ingredienser
Falafel med tzatziki
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€50000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Falafel
kikerter
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
120.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Løk, gul
/g
300.0 g
0%
Bladpersille
/g
250.0 g
0%
Sitronsaft
/ml
50.0 ml
0%
Spisskummen, malt
/g
10.0 g
0%
Koriander, malt
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
15.0 g
0%
Paprika, røkt
/g
10.0 g
0%
Chili pulver
/n/a
10.0 n/a
0%
Bakepulver
/g
10.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
20.0 g
0%

Frityrolje
/l
2.0 l
0%
Tzatziki
Yoghurt, naturell
/dl
5.0 dl
0%
Sukker
/g
15.0 g
0%
Sitronsaft
/ml
30.0 ml
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver
/g
750.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Falafel
-
kikerter 1.0 kg
-
Løk, gul 300.0 g
-
Bladpersille 250.0 g
-
Sitronsaft 50.0 ml
-
Spisskummen, malt 10.0 g
-
Koriander, malt 10.0 g
-
Salt 15.0 g
-
Paprika, røkt 10.0 g
-
Chili pulver 10.0 n/a
-
Bakepulver 10.0 g
-
Frityrolje 2.0 l
Tzatziki
-
Yoghurt, naturell 5.0 dl
-
Sukker 15.0 g
-
Sitronsaft 30.0 ml
-
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver 750.0 g
Fremgangsmåte
-
Falafel
- Legg kikertene i bløt i vann i 12 timer. Hell bløtevannet av kikertene, skyll dem i kaldt vann og hell dem i kjøkkenmaskin. Ha hvitløkspasta og grovhakket løk i bollen sammen med bladpersille og sitronsaft. Kjør til en grov farse.
- Tilsett spisskummen, koriander, salt, røkt chilipuré, bakepulver og Umami. Vend det hele sammen og sett kjølig i 30 minutter.
- Varm frityroljen og form kikertfarsen til falafelboller.
- Stek dem gylne på begge sider og legg dem på fettsugende papir.
- Tips! Dersom kikertfarsen er for fuktig, kan du tilsette en anelse hvetemel.
-
Tzatziki
- Bland alle ingrediensene og smak til med salt, sukker, sitronsaft og hvitløkspasta.
- Server falafel med tzatziki. Dryss gjerne litt grovt salt over.