Falafel
Falafel er en vegetarisk favoritt som stadig flere nordmenn oppdager. Retten består av friterte boller, gjerne laget av malte kikerter. Den første oppskriften kan ha vært indisk, eller den kan kommer fra den egyptiske retten tameya, som er laget på bondebønner. Falafel er populært i hele Midtøsten, og i Egypt har til og med McDonalds servert «McFalafel».

Ingredienser
Falafel
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Falafel
Kikerter, kokte
/g
460.0 g
0%
Løk, gul
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Persille, hakket
/g
6.0 g
0%
Koriander, frisk
/g
7.0 g
0%
Spisskummen, malt
/g
12.0 g
0%
Vann
/ml
15.0 ml
0%
Bakepulver
/g
5.0 g
0%
Sesamfrø
/g
35.0 g
0%
Chili pulver
/n/a
5.0 n/a
0%
Sitronsaft
/ml
5.0 ml
0%
Maizena Snowflake 2kg
/g
80.0 g
0%

Salt
/g
18.0 g
0%
Svart pepper, malt
/g
3.0 g
0%
Tips!
Koriander, frisk
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Falafel
-
Kikerter, kokte 460.0 g
-
Løk, gul 50.0 g
-
Persille, hakket 6.0 g
-
Koriander, frisk 7.0 g
-
Spisskummen, malt 12.0 g
-
Vann 15.0 ml
-
Bakepulver 5.0 g
-
Sesamfrø 35.0 g
-
Chili pulver 5.0 n/a
-
Sitronsaft 5.0 ml
-
Salt 18.0 g
-
Svart pepper, malt 3.0 g
Tips!
-
Koriander, frisk
Fremgangsmåte
-
Falafel
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt deig.
- Form boller og friter i olje, 160°C, til bollene har fått fin farge.
- Server falafelene nyfriterte.
-
Tips!
- Hvis du vil ha en farse som ikke er helt finfordelt, kan du male kikertene gjennom kjøttkvernens fine skive i stedet for å blende.