Falafel
Falafel er en vegetarisk favoritt som stadig flere nordmenn oppdager. Retten består av friterte boller, gjerne laget av malte kikerter. Den første oppskriften kan ha vært indisk, eller den kan kommer fra den egyptiske retten tameya, som er laget på bondebønner. Falafel er populært i hele Midtøsten, og i Egypt har til og med McDonalds servert «McFalafel».

Ingredienser
Falafel
-
Kikerter, kokte 460.0 g
-
Løk, gul 50.0 g
-
Persille, hakket 6.0 g
-
Koriander, frisk 7.0 g
-
Spisskummen, malt 12.0 g
-
Vann 15.0 ml
-
Bakepulver 5.0 g
-
Sesamfrø 35.0 g
-
Chili pulver 5.0 g
-
Sitronsaft 5.0 ml
-
Salt 18.0 g
-
Svart pepper, malt 3.0 g
Tips!
-
Koriander, frisk
Fremgangsmåte
-
Falafel
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt deig.
- Form boller og friter i olje, 160°C, til bollene har fått fin farge.
- Server falafelene nyfriterte.
-
Tips!
- Hvis du vil ha en farse som ikke er helt finfordelt, kan du male kikertene gjennom kjøttkvernens fine skive i stedet for å blende.