Menu

Ingredienser

+

Falafel

Tips!

  • Koriander, frisk

Falafel er en vegetarisk favoritt som stadig flere nordmenn oppdager. Retten består av friterte boller, gjerne laget av malte kikerter. Den første oppskriften kan ha vært indisk, eller den kan kommer fra den egyptiske retten tameya, som er laget på bondebønner. Falafel er populært i hele Midtøsten, og i Egypt har til og med McDonalds servert «McFalafel».

...

Fremgangsmåte

  1. Falafel

    1. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt deig.
    2. Form boller og friter i olje, 160°C, til bollene har fått fin farge.
    3. Server falafelene nyfriterte.
    Tips! Hvis du vil ha en farse som ikke er helt finfordelt, kan du male kikertene gjennom kjøttkvernens fine skive i stedet for å blende.
  2. Tips!

    • Hvis du vil ha en farse som ikke er helt finfordelt, kan du male kikertene gjennom kjøttkvernens fine skive i stedet for å blende.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny