Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Krydrete marengs

  • Eggeplomme 8.0 stk
  • Sukker 4.0 dl
  • Sitron, presset 1.0 ts
  • Eddik til rengjøring
  • Chiliflakes
  • Pepper, svart grovmalt

Sitronkrem

  • Sitron, presset 100.0 g
  • Sitronskall, revet 10.0 g
  • Egg 4.0 stk
  • Sukker 100.0 g
  • Smør 130.0 g
  • Gelatin, platerbløtlagde 2.0 stk

Bringebærsaus

  • Bringebær frosne 5.0 dl
  • Melis 2.0 dl

Ved servering

  • Til serveringen: Ferske bringebær og lett pisket Rama piske
  1. Krydrete marengs

    • Rengjør en bolle med eddik.
    • Pisk eggehviter, sitron og 3 ss av sukkeret til et skum.
    • Tilsett resten av sukkeret og pisk til en hard marengs.
    • Fordel marengsen med en spiseskje på en bakematte i silikon eller bakepapir. Dryss over med pepper og chili.
    • Tørk i ovnen på 70℃ over natten, ca. 6-8 timer. Oppbevares tørt. 
  2. Sitronkrem

    • Kok opp sukker, smør, sitronsaft og sitronskall. Rør deretter inn eggene og de bløtlagde gelatinbladene. Gi et oppkok og sil blandingen. 
    • Avkjøl kremen. 
  3. Bringebærsaus

    • Kok sammen bringebær og melis i ca. 10 minutter. Sil og avkjøl.
  4. Ved servering

    • Legg sitronkremen i en dyp skål. Topp med ferske bringebær og bringebærsaus, samt lettpisket piske. Avslutt med å knekke over litt marengsbiter.