Ingredienser
Krydrete marengs
-
Eggeplomme 8.0 stk
-
Sukker 4.0 dl
-
Sitron, presset 1.0 ts
-
Eddik til rengjøring
-
Chiliflakes
-
Pepper, svart grovmalt
Sitronkrem
-
Sitron, presset 100.0 g
-
Sitronskall, revet 10.0 g
-
Egg 4.0 stk
-
Sukker 100.0 g
-
Smør 130.0 g
-
Gelatin, platerbløtlagde 2.0 stk
Bringebærsaus
-
Bringebær frosne 5.0 dl
-
Melis 2.0 dl
Ved servering
-
Til serveringen: Ferske bringebær og lett pisket Rama piske
Fremgangsmåte
-
Krydrete marengs
- Rengjør en bolle med eddik.
- Pisk eggehviter, sitron og 3 ss av sukkeret til et skum.
- Tilsett resten av sukkeret og pisk til en hard marengs.
- Fordel marengsen med en spiseskje på en bakematte i silikon eller bakepapir. Dryss over med pepper og chili.
- Tørk i ovnen på 70℃ over natten, ca. 6-8 timer. Oppbevares tørt.
-
Sitronkrem
- Kok opp sukker, smør, sitronsaft og sitronskall. Rør deretter inn eggene og de bløtlagde gelatinbladene. Gi et oppkok og sil blandingen.
- Avkjøl kremen.
-
Bringebærsaus
- Kok sammen bringebær og melis i ca. 10 minutter. Sil og avkjøl.
-
Ved servering
- Legg sitronkremen i en dyp skål. Topp med ferske bringebær og bringebærsaus, samt lettpisket piske. Avslutt med å knekke over litt marengsbiter.