Eton mess med sitron og bringebær
En uimotståelig klassiker som vi har gjort enda litt bedre med hjelp av sitronkrem, bringebær og en spennende krydderrik marengs. Forsyn deg!

Ingredienser
Eton mess med sitron og bringebær
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Krydrete marengs
Eggeplomme
/stk
8.0 stk
0%
Sukker
/dl
4.0 dl
0%
Sitron, presset
/ts
1.0 ts
0%
Eddik til rengjøring
/dl
0.0 dl
0%
Chiliflakes
/ts
0.0 ts
0%
Pepper, svart grovmalt
/g
0.0 g
0%
Sitronkrem
Sitron, presset
/g
100.0 g
0%
Sitronskall, revet
/g
10.0 g
0%
Egg
/stk
4.0 stk
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
Smør
/g
130.0 g
0%
Gelatin, platerbløtlagde
/stk
2.0 stk
0%
Bringebærsaus
Bringebær frosne
/dl
5.0 dl
0%
Melis
/dl
2.0 dl
0%
Ved servering
Til Serveringen: Ferske Bringebær Og Lett Pisket Rama Piske
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Krydrete marengs
-
Eggeplomme 8.0 stk
-
Sukker 4.0 dl
-
Sitron, presset 1.0 ts
-
Eddik til rengjøring
-
Chiliflakes
-
Pepper, svart grovmalt
Sitronkrem
-
Sitron, presset 100.0 g
-
Sitronskall, revet 10.0 g
-
Egg 4.0 stk
-
Sukker 100.0 g
-
Smør 130.0 g
-
Gelatin, platerbløtlagde 2.0 stk
Bringebærsaus
-
Bringebær frosne 5.0 dl
-
Melis 2.0 dl
Ved servering
-
Til Serveringen: Ferske Bringebær Og Lett Pisket Rama Piske
Fremgangsmåte
-
Krydrete marengs
- Rengjør en bolle med eddik.
- Pisk eggehviter, sitron og 3 ss av sukkeret til et skum.
- Tilsett resten av sukkeret og pisk til en hard marengs.
- Fordel marengsen med en spiseskje på en bakematte i silikon eller bakepapir. Dryss over med pepper og chili.
- Tørk i ovnen på 70℃ over natten, ca. 6-8 timer. Oppbevares tørt.
-
Sitronkrem
- Kok opp sukker, smør, sitronsaft og sitronskall. Rør deretter inn eggene og de bløtlagde gelatinbladene. Gi et oppkok og sil blandingen.
- Avkjøl kremen.
-
Bringebærsaus
- Kok sammen bringebær og melis i ca. 10 minutter. Sil og avkjøl.
-
Ved servering
- Legg sitronkremen i en dyp skål. Topp med ferske bringebær og bringebærsaus, samt lettpisket piske. Avslutt med å knekke over litt marengsbiter.