Enkel vintersuppe
Suppe er en populær lunsjrett og denne friske orzo- og kikertsuppen har definitivt mulighet til å gjøre mørke dager betydelig lysere.

Ingredienser
Enkel vintersuppe
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€250000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppe:
Margarin, flytende
/dl
0.2 dl
0%
Gul løk i små terninger
/g
75.0 g
0%
Purreløk, terninger
/g
100.0 g
0%
Gulrot, renset og ternet
/g
100.0 g
0%
Persillerot, terninger
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
15.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Vann
/l
23.0 l
0%
kikerter
/kg
5.0 kg
0%
Risoni
/dl
2.0 dl
0%
MAIZENA Økologisk Maisstivelse 2,5kg
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
1.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Knorr Økologisk Grønnsaksbuljong Lavsalt 125L
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
5.0 g
0%

Sitronjuice
/dl
3.0 dl
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Pepper, svart
/g
0.0 g
0%
Ved servering:
Persille, hakket
/g
10.0 g
0%
Frø, ristede
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppe:
-
Margarin, flytende 0.2 dl
-
Gul løk i små terninger 75.0 g
-
Purreløk, terninger 100.0 g
-
Gulrot, renset og ternet 100.0 g
-
Persillerot, terninger 100.0 g
-
Vann 23.0 l
-
kikerter 5.0 kg
-
Risoni 2.0 dl
-
Sitronjuice 3.0 dl
-
Salt 10.0 g
-
Pepper, svart
Ved servering:
-
Persille, hakket 10.0 g
-
Frø, ristede
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter løken myk i margarin. Tilsett purreløk, gulrot, persillerot og hvitøkspuré og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett vann og salt. Kok opp.
- Tilsett forhåndskokte kikerter og risoni. Kok opp og senk temperaturen. La suppen småkoke i 10 minutter, men rør innimellom så ikke risonien setter seg fast i bunnen.
- Bland suppen med maisstivelse utrørt i vann. Tilsett fløte.
- Smaksett suppen med grønnsaksbuljong, Umami og sitronsaft. Juster smaken med salt og pepper.
-
Ved servering:
- Server suppen med nyhakket persille, frøblanding og nybakt brød.