Ingredienser
Suppe:
-
Gul løk i små terninger 75.0 g
-
Purreløk, terninger 100.0 g
-
Gulrot, renset og ternet 100.0 g
-
Persillerot, terninger 100.0 g
-
Vann 23.0 l
-
kikerter 5.0 kg
-
Risoni 2.0 dl
-
Sitronjuice 3.0 dl
-
Salt 10.0 g
-
Pepper, svart
Ved servering:
-
Persille, hakket 10.0 g
-
Frø, ristede
Fremgangsmåte
-
Suppe:
- Sauter løken myk i margarin. Tilsett purreløk, gulrot, persillerot og hvitøkspuré og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett vann og salt. Kok opp.
- Tilsett forhåndskokte kikerter og risoni. Kok opp og senk temperaturen. La suppen småkoke i 10 minutter, men rør innimellom så ikke risonien setter seg fast i bunnen.
- Bland suppen med maisstivelse utrørt i vann. Tilsett fløte.
- Smaksett suppen med grønnsaksbuljong, Umami og sitronsaft. Juster smaken med salt og pepper.
-
Ved servering:
- Server suppen med nyhakket persille, frøblanding og nybakt brød.