Brenneslesuppe med røkt eggeplomme
Enkel, luksuriøs og mer vårlig enn det meste. En neslesuppe blir nesten alltid tatt imot med et smil, ikke minst hvis den har en røkt eggeplomme som kronen på verket.

Ingredienser
Brenneslesuppe med røkt eggeplomme
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Brenneslesuppe
Knorr Professional Fond Kylling 1L
/dl
8.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Fennikel
/g
100.0 g
0%
Fennikelfrø
/ss
1.0 ss
0%
Sherry,tørr
/dl
2.0 dl
0%
Purreløk
/st
0.0 st
0%
Matolje
/ss
2.0 ss
0%
Brennesle, forvellede
/g
200.0 g
0%
Bladpersille, hakket
/g
50.0 g
0%
Spinat, renset
/g
50.0 g
0%
Smør, normalsaltet
/g
100.0 g
0%
Røkt Eggeplomme 65c:
/
0.0
0%
Eggeplommer
/l
10.0 l
0%
Rapsolje
/dl
2.0 dl
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Brenneslesuppe
-
Fennikel 100.0 g
-
Fennikelfrø 1.0 ss
-
Sherry,tørr 2.0 dl
-
Purreløk
-
Matolje 2.0 ss
-
Brennesle, forvellede 200.0 g
-
Bladpersille, hakket 50.0 g
-
Spinat, renset 50.0 g
-
Smør, normalsaltet 100.0 g
-
Røkt Eggeplomme 65c:
-
Eggeplommer 10.0 l
-
Rapsolje 2.0 dl
Fremgangsmåte
-
Brenneslesuppe
- Fres fennikelfrø, fennikel og purreløk i olje.
- Hell over sherryen og la det småkoke i 5 minutter.
- Hell på buljongen og kok i ytterligere 30-40 minutter. Sil gjennom en finmasket sil.
- Forbered en stor bolle med iskaldt vann.
- Kok opp vannet og blansjer brennesle, spinat og persille i ca. 1 minutt. Avkjøl i isvannet.
- Press ut væsken og bland sammen med buljongen og smøret i en blender.
-
Røkt eggeplomme
- Sett ovnen på 65℃.
- Varm oljen til 70℃.
- Legg eggeplommene i et lite fat og dekk med oljen. Sett fatet i ovnen og la stå i 1 time. Ta ut eggeplommene og ta de forsiktig opp fra fatet.