Menu

Ingredienser

+

Brenneslesuppe


Enkel, luksuriøs og mer vårlig enn det meste. En neslesuppe blir nesten alltid tatt imot med et smil, ikke minst hvis den har en røkt eggeplomme som kronen på verket. 

...

Fremgangsmåte

  1. Brenneslesuppe

    • Fres fennikelfrø, fennikel og purreløk i olje.
    • Hell over sherryen og la det småkoke i 5 minutter.
    • Hell på buljongen og kok i ytterligere 30-40 minutter. Sil gjennom en finmasket sil.
    • Forbered en stor bolle med iskaldt vann.
    • Kok opp vannet og blansjer brennesle, spinat og persille i ca. 1 minutt. Avkjøl i isvannet.
    • Press ut væsken og bland sammen med buljongen og smøret i en blender. 
  2. Røkt eggeplomme

    • Sett ovnen på 65℃.
    • Varm oljen til 70℃.
    • Legg eggeplommene i et lite fat og dekk med oljen. Sett fatet i ovnen og la stå i 1 time. Ta ut eggeplommene og ta de forsiktig opp fra fatet.
     
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny