Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Syns du at vi maser om matsvinn? I så fall blir vi glade, hvor rart det enn høres ut. Vi syns nemlig at matsvinn er et klart masevennlig tema og hvis man tilfeldigvis blir lei av å høre om det hele - ja da betyr det at budskapet har nådd frem. Vet du allerede alt om matsvinn? Da kan du nøye deg med å innkassere våre herlige og svinnsmarte oppskrifter under. Vil du friske opp minnet om hvorfor vi skal jobbe mot svinnet? Skroll, les og klikk deg så videre til matsvinnverktøyet vårt Wise Up On Waste!

Nok mas nå. For denne gang. 

Bakt og sennepsmarinert blomkål med ras el hanout

Bakt og sennepsmarinert blomkål med ras el hanout

Hele blomkålen får være med. Bakt, marinert og perfeksjonert med alle julens krydder i en perfekt balanse. 

Bakt og sennepsmarinert blomkål  

  • 1 stk blomkålhode med blader ca. 1 kg
  • 2 ss slotts sennep
  • 1 ss matolje
  • 1 ss flaksalt
  • 2 ss ras el hanout krydderblanding, se oppskrift til høyre
  • ½ ss brune sennepsfrø
  • ½ ss gule sennepsfrø
  • 3 ss Winborgs eddik 12%
  • 3 ss vann
  • 40 g sukker
  1. Begynn med å fjerne bladene. Strimle de tynt og legg i isvann. Bland sennep og matolje. Pensle blomkålen med sennepsoljen og strø på salt og krydderblanding. Bak i ovnen på 150 oC i ca. 45 minutter. 
  2. Kok opp eddik, vann og sukker. Sett til siden. Kok opp vann i en kasserolle ca. 2 liter. Legg i sennepsfrøene og la småkoke i ca. 2 minutter. Hell av dem i en sil og legg frøene i eddiklaken.  
  3. Ta ut blomkålhodet og legg det på et fat. Hell av vannet av bladene og tørk de godt. Blande de med de syltede sennepsfrøene og fordel over blomkålen. Server gjerne litt sennep ved siden av.  

Ras el hanout 1 dl

  • 2 ts ingefær
  • 2 ts sort pepper
  • 2 ts koriander
  • 2 ts muskat
  • 2 ts kryddernellik
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts kanel
  • 1 ts røkt pimento picante (valgfritt)
  1. Alle krydderne skal være malt. Bland sammen og oppbevar i en boks. Tilfør litt røyksmak og varme med pimento-pulver. 

Kilder:
Livsmedelsverket.se, 
fao.se

Noen grunner til å redusere matsvinnet!

Vi vet at det er mange av dere der ute som legger sjelen sin i å prøve å unngå å kaste mat og at det meste av matavfallet kommer fra i husholdningene. Men vi vet også at det kan være vanskelig å forstå hvorfor man skal anstrenge seg. Her er noen slike grunner man kan ha i tankene som en påminnelse i tillegg til at omtrent en tredjedel av all mat som produseres i verden ikke blir spist...

Tenk på lommeboken!

Holder ikke punktene over for å trigge deg til å jobbe med svinnet? Da kan man alltid bruke lommeboktrikset. Å kaste mat er det samme som å kaste penger og det er noe som virker mot sin hensikt for de fleste.

Få hjelp av matsvinnsverktøyet Wise Up On Waste!

Gjør du alt du kan, men får allikevel ikke kontroll på matsvinnet? Prøv verktøyet Wise Up on Waste for å spare og måle avfallet. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye penger du kan spare ved å redusere avfallet ditt med 20 %.