Menu

Det er ikke bærekraftig å kaste mat, hverken for lønnsomheten, miljøet eller samfunnet. I forbindelse med KuttMattsvinn2020-prosjektet har vi i Unilever Food Solutions utviklet en app som skal hjelpe deg i arbeidet med å redusere matsvinn.

Ved å bruke appen får du god oversikt over hvor matsvinnet oppstår og hva som genererer det, samt kostnadene forbundet med dette. Da kan du enklere sette inn effektive svinnreduserende tiltak der det er behov.

Fordeler med appen

  • Se hva du kaster hver dag fordelt på måltid (FROKOST, LUNSJ og MIDDAG) og hvor det oppstår (LAGER, TILBEREDNING, TALLERKEN og BUFFET).
  • Se den gjennomsnittlige kostnaden for matsvinnet per gjest per måltid.
  • Se utviklingen i matsvinnet over tid og last ned rapporter.

NB! I utgangspunktet skal man kun registrere matsvinn inne i appen, altså den spiselige delen av all mat som kastes (se definisjon lenger ned). Dersom dere velger å registrere ALT dere kaster av mat (både spiselige og uspiselige deler), må dette bemerkes dersom dere sender rapporter inn til Østfoldforskning i forbindelse med KuttMatsvinn2020-prosjektet. 

Appen er webbasert, så den er enkel å bruke på tvers av mobil, nettbrett og PC.

 

KuttMatsvinn2020-appen Wise Up On Waste

01:03

 

Slik definerer vi matsvinn:

Ønsker du mer informasjon om hvordan du bruker appen?

Ønsker du mer informasjon om hvordan du bruker appen?

Last ned brukerveiledning her
Hva er KuttMatsvinn2020-prosjektet?

Hva er KuttMatsvinn2020-prosjektet?

KuttMatsvinn2020 er et samarbeidsprosjekt om å kutte matsvinnet i serveringsbransjen med 20 prosent innen 2020. 

Prosjektet ledes av Matvett og hele bransjen er invitert til å være med. Ved å inngå en treårig avtale får man tilgang til en rekke verktøy samt bistand i prosessen med å redusere matsvinnet.

Ved å bruke KuttMatsvinn2020-appen kan du enkelt delta ved at du får ferdige rapporter du kan sende inn til prosjektet. Trykk linken under for mer informasjon!

Gå til matvett.no for mer informasjon!

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny