Menu

Er du stadig på jakt etter nye måter å være bærekraftig? En morsom og smart måte å være mer klimasmart er å redusere innholdet i søppelposen. Hvordan gjør du det? I tillegg til å revurdere og evaluere menyer, bestillingsrutiner og porsjonsstørrelser, kan du trigge fantasien og satse på gjenbruk av råvarene. Faktum er at det det meste av grønnsaker og frukt kan brukes i mange ulike gode sammenhenger. Prøv selv!

 

Fem tips til hvordan du kan forvandle avfall til gull!

Få ting føles mer feil på kjøkkenet enn å kaste mat. Men hva skal man egentlig gjøre med epleskrotter, ostekanter og de grønnsaksrestene som blir til overs når juicesentrifugen er ferdig? Svaret er mye! Her er mine fem beste tips.

 

 

 

1. Ta vare på parmesan- og hardostekanter, legg de i godt med olivenolje og la de trekke. Resultat? En superlekker parmesanolje til både pastaretter, salater og kjøtt. 

    

2. Har du rester av skall og kjernehus fra epler og pærer? Kok de sammen med eddik og sukker så får du en hjemmelaget eple-/pærecider eller eddik som passer perfekt til marinader og salater. 

 

3. Alle som har laget ferskpresset grønnsaksjuice vet hvor mye fruktmasse som blir til overs. Istedenfor å kaste restene kan du blande den sammen med malt kjøtt og svarte bønner til en mettende og grønnsaksfylt kjøttbolle eller farse.  

4. Bland fruktmassen fra din ferskpressede grønnsaks-/fruktjuice med eggehvite og tapiokastivelse og eventuelt litt sukker eller honning. Stek i ovnen og få protein- og karbohydratrike grønnsaks- og fruktkjeks med mye næring. En perfekt møtesnack! 

 

5. Har du loff til overs? Legg restene i bløt og bruk det for å justere konsistensen i purésupper, kremete supper, stuinger og gryteretter. Behøver ikke å kokes opp for å tykne.      

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny