Menu

Daniel Müllerns to skarpeste tips for hvordan du lykkes med grønne småretter og tapas er like selvmotsigende som verdifulle. Man skal ikke gjøre ting for vanskelig, men man skal heller ikke gjøre det for enkelt for seg selv. Forvirret? Les videre så får du svar.

Hva vil du si er nøkkelen til god smårett eller tapas?

– For det første så skal det være enkelt å spise. Helst ett eller to tygg per bit. Så skal det smake mye så bruk krydder, gjerne noen morsomme typer, og sørg for at smakene etterlater avtrykk i munnen. Det tredje og siste «absolutte» er at det skal skje ting. Jobb med ulike teksturer og matlagningsteknikker. Å grille eller søte noe tilfører også en viktig dimensjon til retten din.

Hvis vi snur på det? – Hva er forbudt nå om dagen?

– Alt som ikke føles nylaget. Og så er jeg ikke en fan av tynnbrødruller. Hvem vil spise vått brød? Nei, der gjør man det for enkelt for seg selv, syns jeg.

 

Hvor mange små- eller tapasretter må jeg ha for å ha gjort et godt dagsverk?

– Ja, det der er et interessant spørsmål. Det trenger ikke å være så himla mange ting for å gjøre inntrykk. Lag heller få ting som føles klokkerene enn mange halvveise. Ikke gjør det vanskelig.

Hva er trendy nå på våren og sommeren?

– Jeg tror at vi kommer til å fortsette å lete etter vakre, aromatiske blomster som virkelig tilfører noe når det gjelder smak. Det gjelder dog å ikke overdosere. Ta korianderblomsten for eksempel, den smaker eksepsjonelt mye til forskjell fra korianderblader som man kan øse på med. Smak deg frem med andre ord.

 

Hvilket kjøkken inspirer deg mest når det kommer til småretter og tapas?

– Helt klart Midtøsten og Asia. Det har jo kommet utrolig mye inspirerende matkultur hit, både via reiser og at folk flytter på seg.

Til slutt, hva serverer vi å drikke på middager denne sesongen?

– Det alkoholfrie vokser seg stadig sterkere i takt med at mange velger å leve sunnere. Da er det morsomt å kunne tilby noen veldig gode alkoholfrie alternativer, ikke minst med tanke på at mange gjester er forberedt på å betale for kvalitet. Å jobbe med ulike tesorter som base er like godt som smart for da får du et godt utgangspunkt som kan smaksettes med en masse herlige ting som agurk, ingefær, bjørkesevje og granskudd.

Kul servering ifølge Daniel Müllern!

Pene plastforpakninger kan føles som et enkelt alternativ når det skal serveres småretter, tapas eller snacks. Men det finnes jo både vakrere, mer miljøvennlige og billigere alternativer. Her er noe tips.

  1. Brettet
    Kjøp en billig ubehandlet treplanke og brenn den litt. Voilà – et veldig fint serveringsfat.
  2. Papiret
    Et vakkert vokset slakterpapir skaper en fin ramme for små tapasbiter.
  3. Steinen
    Få materialer er like vakre som stein. Ikke minst i serveringssammenhenger.

 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny