Menu

Så du har lyst, plass, hjelp og jord, da er det bare en ting som gjenstår: å sette i gang! 

Å dyrke egne avlinger kan bli et akkurat så stort eller lite prosjekt som du selv ønsker. Men vår anbefaling er likevel at du begynner enkelt og i liten skala for å se hvordan det går. Den økonomiske gevinsten blir kanskje ikke så stor, men tilfredstillelsen og stoltheten over å ha dyrket en næringsrik, vakker avling, kan rekke langt. I alle fall til å begynne med. Hvorfor ikke begynne med et vakkert, velduftende og holdbart krydderland? Her er noen tips. 

Sett krydder på tilværelsen!

1. Hold deg til reglene
Dette er kanskje en selvfølgelighet, men å følge instruksjonene på frøposene og å tilpasse avlingene etter årstid og klimasone, er alfa og omega for å lykkes. 

2. Finn solen 
Krydder behøver sol, ellers er de ganske kravløse. Finn med andre ord en solrik plass for ditt krydderland uansett om du dyrker i pallekarm eller direkte i jorden.

3. Hold kontroll på plantene dine
Urtene skal helst ikke blomstre hvis du vil sikre at de overlever til neste sesong. Plukk derfor jevnlig når plantene dine begynne å vokse til. 

4. Ikke la noe gå til spille
Produserer krydderlandet ditt mer urter enn du klarer å bruke? Tørk, frys, gi bort, lag smaksrike oljer, pestoer og en mengde andre gode ting. 

5. Fortell om fremgangen din 
La anstrengelsene dine komme frem i lyset ved å fortelle at urtene kommer fra egen avling. Skryt av urter og andre vekster gjør ingen skade.

 

”Skryt av urter og andre vekster gjør ingen skade”

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny