Menu

Lei av bladsalat og feltsalat? Ta det med ro, det finnes mange gode salatvarianter som bare venter på å lande på en tallerken nær deg. La oss presentere eksotiske mizuna og tatsoi og den glemte portulakken og melden. Vanskelig å få tak i? Det går helt utmerket å dyrke de selv. Lykke til!

Mizuna 

Mizuna er en mild, stor og slank kålplante som er mye brukt i Japan. Bruk den som den er eller i varme retter som supper og gratenger. Mizuna er ikke alltid like lett å få tak i, men kan gjerne plantes innendørs i krukker.

Tatsoi

Med sine vakre dypgrønne, sprøe blader og milde, runde smak har tatsoi en opplagt plass i både salater og varme retter. Tatsoi er i slekt med pak choi og flere andre kåltyper, og passer som sine slektninger sammen med samme herlige råvarer som for eksempel soya, ingefær og chili.

Portulakk

Selv om den er både frisk, syrlig, saftig og lett anvendelig, har portulakken havnet i glemmeboka. Bladene er små og litt tykke, og kan gjerne brukes i en fristende salat.

Melde

Der noen ser på melde som et uønsket ugress, ser vi på den som en delikatesse som pryder både hagen og salater, supper, gryter og mye mer.

Kilder: 

runabergsfroer.se 
svegro.se 
spisa.se

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny