Menu

Grønt er hot, men grønt på grillen er enda hottere av åpenbare grunner. Og det beste av alt – det kan nesten aldri gå feil. Derimot finnes det noen tips som kan gjøre din grønne grillkunst enda litt bedre. Det viktigste er faktisk å behandle grønnsakene som de var kjøtt. De andre tipsene finner du nedenfor!

5 grillvennlige tips:

 

1. Legg kål på kullet!

Kål er en jordnær grillråvare som det er veldig lett å like og saken er at de fleste kålsortene tåler varme godt, selv om spisskålen er litt ekstra herlig på denne tiden av året. Skjær i kløfter, pensle med olje og legg på grillen. Store kålbiter blir best på indirekte varme og serveres med fordel sammen med litt majones av valgfri type. 

I kålfamilien hører jo også den uimotståelige blomkålen hjemme. Helgrillet, halvert, delt i buketter, grillet i skiver...gjør hva du vil. Blomkålen er en god medspiller i grillsesongen.

2. Brød på glød

Nei, brød er kanskje ikke en grønnsak, men det er definitivt en godsak som hever en grønn grilltallerken. Med en pizzastein kan du lage fantastiske saker, inkludert pizza og herlige desserter.

3. Roten til det gode

Kok på forhånd hvis du vil at det skal gå raskt eller la kålroten kose seg på indirekte varme i opp til tre timer før du nyter av hele herligheten. 

4. Grill salaten

Vi kommer tilbake til salaten i et annet tema og vil bare poengtere at en salat kan være akkurat hva som helst, ikke minst grillet. Ta et romansalathode, del i to på lengden, pensle med olje og salt. Voila. Livet er herlig. 

 

5. Grillet frukt

Grillet frukt og bær er et like herlig innslag på grilltallerkenen som på desserttallerkenen. Sitroner, jordbær, meloner, mango, nektariner, pærer, epler og selvsagte klassikere som bananer, er smaksrike grillgodbiter som ikke bør glemmes.

 

 

 

Kilder:
weber.com
weibulls.com
svenska.yle.fi
Grill Grønt av Malin Landqvist & Per Ranung

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny