For noen år siden var den vegetariske burgeren (det fantes ofte bare en) en sørgelig og tørr historie. Takk og lov har det skjedd en nesten eksplosiv utvikling på akkurat vegetarburgerfronten. Selv hos oss. Her finner du derfor 5 gode og smaksløksfristende vegetariske burgere fra nær og fjern.

 

Tips!

Vegetariske burgere kan lettere gå i stykker enn vanlige burgere. Best resultat får du faktisk hvis du steker de. 

Madagaskisk Vegetarburger

En vegetarburger inspirert av Madagaskar, laget av svarte bønner, røde linser og ristet potet. En utrolig saftig farse, så det er ikke behov for noen dressing. Godt og sunt! 

Gå til oppskriften!

Kenya-inspirert vegoburger laget av kidneybønner, rød ris og ristet søtpotet

Burgeren blir så saftig at det ikke er nødvendig med noen hamburgerdressing. Klimasmart oppskrift 🌱

Gå til oppskriften!

Tunisisk Vegetarburger

En vegetarburger inspirert av tunisiske smaker, laget av couscous, naturligvis, og aubergine. 

Gå til oppskriften!

Veggieburger med avokado og røkt chilimajones

Burgertrenden har vokst jevnt de siste 10 årene, og selvfølgelig har også vegetarvarianten vokst. Her har vi fokusert på en variant hvor det er mye fett, syre og umami– ganske enkel! Merk deg at denne kan få munnen til å løpe i vann, selv hos den største kjøttentusiasten! Denne burgeren har få, men intense aromaer og teksturer.

Gå til oppskriften!

Vegetarhamburger fra Skandinavia med ristet gulrot og korngryn

Korngryn dyrkes ganske langt nord og er et glimrende alternativ i vegetariske farseretter.

Gå til oppskriften!