Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

Ja, det kan du sikkert. Og da kutter du garantert både utgifter og CO2-utslipp samtidig som du stimulerer fantasien og smaksløkene. Summa summarum: det lønner seg med mer grønt på kjøkkenet! 

 

Lekre kombinasjoner

Sats på vegetabilske råvarer som både erstatter, matcher og løfter kjøttvaren din. Hvor mye av kjøttet du bytter ut avhenger selvfølgelig av hva du lager og hvilken smak og konsistens du vil oppnå. 30% grønt og 70% kjøtt er en ganske vanlig modell for farseretter, noe som gjør retten både billigere, mer bærekraftig og sunnere. For andre retter kan du kanskje til og med justere fordelingen og la kjøttet være prikken over i´en. Noen ganger funker 50/50 helt utmerket. For ikke å snakke om 100% grønnsaker. Det finnes rett og slett ikke noe rett eller galt.

Spe ut farserettene med:

  • Vegetabilsk farse
  • Linser
  • Bønner
  • Sopp
  • Rotgrønnsaker

Tips!

Har du laget ferskpresset grønnsaksjuice? Bland litt av fruktmassen i farsen!

Spe ut kylling- og fiskerettene med: 

  • Soyaprotein
  • Quorn (sopp-protein)
  • Seitan

Spe ut kjøttrettene med: 

  • Sopp
  • Mørk seitan
  • Rotgrønnsaker

 

"30 % grønt og 70 % kjøtt er en ganske vanlig modell for farseretter som ofte gjør retten både billigere, mer bærekraftig og sunnere."