Menu

Palmeolje har mange fordeler, til og med egenskaper som alle andre vegetabilske oljer mangler, når det gjelder smak og bruksområder. Her er noen eksempler: 

  • Inneholder ikke transfett og erstatter herdet fett. 
  • Inneholder mindre mettet fett enn melkefett/smør. 
  • Tåler høy varme, noe som gir den utmerket matlagingsegenkaper.  
  • Har en kremete konsistens samt nøytral duft, og passer derfor i mange ulike matvarer. 
  • Palmeoljeproduksjonen krever mindre vann, gjødsel og plantevernmidler sammenliknet med andre vegetabilske oljer.

Høyere utbytte per avlingsareal enn flere andre råvarer

En annen ting som du kanskje ikke vet om palmeolje er at utbyttet per dyrkningsareal er høyt. Faktum er at det er ti ganger høyere enn for soyabønner, åtte ganger høyere enn for solsikker og seks ganger høyere enn for raps. Kokosfett da? Selv det krever 5-8 ganger større dyrkningsområde. 

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny