Vegetariske boller ”No meatballs”
Lakto-ovo-vegetariske kjøttboller med gulrot, sjampinjong, sellerirot og vellagret ost gir en fin nordisk smak for gjestene som spiser grønt.

Ingredienser
Vegetariske boller
-
Gulrot skrellede 100.0 g
-
Sjampignon 250.0 g
-
Sellerirot skrellede 175.0 g
-
Løk, gul 100.0 g
-
Matolje 2.0 ss
-
Belugalinser kokte 200.0 g
-
Tomatpuré 50.0 g
-
Havregryn 80.0 g
-
Ost, revet vellagret med mye smak 100.0 g
-
Egg 1.0 stk
Glasering
-
Ketchup, tomat 50.0 g
-
Eddik 0.4 dl
Fremgangsmåte
-
Vegetariske boller
- Riv gulrot, selleri og sjampinjong grovt. Finhakk løk. Stek alt på middels varme i matoljen til all væske har forsvunnet. Avkjøles.
- Bland alle ingrediensene i en stor blender til en røre. Form til like store boller og stek i ovnen 190 ºC til de er 95 ºC i kjernen, ca. 20 minutter.
-
Glasering
- Kok sammen ketchup og eddik, og pensle bollene.