Varianter av blomkål med estragon og mandel
Blomkål kan tilberedes på mange forskjellige måter. Her har vi listet opp noen av våre favoritter og kombinert disse med estragon og mandler.

Ingredienser
Crudité med blomkål:
-
Blomkål 0.3 kg
-
Sjalottløk, hakket 30.0 g
Helstekt blomkål:
-
Blomkål 1.2 kg
-
Smør 50.0 g
-
Sitronskall 20.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Hvit pepper, malt 10.0 g
Blomkålsuppe:
-
Blomkål 0.9 kg
-
Sjalottløk, hakket 60.0 g
-
Hvitløksfedd 1.0 stk
-
Sitronsaft 0.5 dl
Estragonmajones:
-
Estragon, frisk 20.0 g
Salte mandler:
-
Mandler skåldede i skiver 100.0 g
-
Vann 2.0 dl
-
Salt 20.0 g
Fremgangsmåte
-
Crudité med blomkål:
- Del blomkålen i små buketter og hakk en halv sjalottløk.
- Bland grønnsakene og mariner dem i vinaigrette, salt og pepper.
-
Helstekt blomkål:
- Del blomkålhodet i fire skiver og stek de i smør.
- Strø sitronskall, salt, hvit pepper over blomkålen.
- Stek ferdig i ovnen på 150° C i fem minutter.
-
Blomkålsuppe:
- Del blomkålen i buketter og fres i panne med hakket sjalottløk og hvitløk.
- Tilsett buljong og piske. La det koke til blomkålen er myk.
- Jevn suppen med en stavmikser eller blender. Smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft.
-
Estragonmajones:
- Bland ingrediensene og smak til med salt og eventuelt litt sitron.
-
Salte mandler:
- Kok opp vannet med salt, legg i mandlene og la koke i 5 minutter.
- Sett ovnen på 200° C og stek mandlene til de er klare.