Tysk Potetsalat med en tvist
Tysk potetsalat tilberedes vanligvis av tynne skiver potet og en buljongvinaigrette. Her har vi valgt å lage en kremet dressing av med ekstra tykk majones og fraiche smaksatt med blant annet kyllingfond. Denne salaten passer godt til alt som nytes i forbindelse med oktoberfestlighetene, for eksempel grillet kylling, schnitzel eller pølser.

Ingredienser
Dressing:
-
Pepperrot 30.0 g
-
Persille, hakket 5.0 g
-
Dill, frisk 5.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Pepper, svart 2.0 g
Potetsalat:
-
Potet 1.8 kg
-
Sylteagurk 300.0 g
-
Løk, gul 100.0 g
-
Fersk hvitløk, revet 7.0 g
Fremgangsmåte
-
Dressing:
- Bland ekstra tykk majones med fraiche, pepperrotkrem, eplesidereddik og smak til med kyllingfond, dill, persille, hvitløk, salt og nymalt svart pepper. Avkjøles før bruk.
-
Potetsalat:
- Skjær potetene i skiver og damp dem myke i stekeovnen. La potetene avkjøle.
- Legg poteter, løk og sylteagurker i en bolle og vend dressingen inn i salaten.
- Server gjerne til stekt kylling, pølser eller schnitzel.