Sloppy Joe (en «sjuskete Joe») har en lang og til tider uklar historie. Men felles for alle historiene er at retten oppsto under Den store depresjonen, som en metode for å få det hakkede oksekjøttet til å vare lenger i tøffe tider. Flere historiker plaserer opphavet til den lille kafeen i Sioux City, Iowa, der den ble kalt en «loosemeat»-sandwich. Ingen vet om det var den originale Joe, men den var garantert temmelig sjuskete.

Ingredienser
Sloppy Joe
-
gul løk, hakket 120.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
-
Chili pulver 6.0 g
-
Oksekjøtt, hakket 2.0 kg
-
Ketchup, tomat 400.0 g
-
Eddik 10.0 ml
-
Vann 1.5 dl
-
Sukker 15.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Svart pepper, malt 1.0 g
-
Hamburgerbrød 10.0 stk
Fremgangsmåte
-
Sloppy Joe
- Varm margarin i en stekepanne eller gryte. Tilsett løk og stek til løken er myk.
- Tilsett hvitløkspuré og røkt chili og stek videre i 1-2 minutter.
- Tilsett hakket oksekjøtt og brun kjøttet til det er mørt. Hell av overskytende fett.
- Tilsett ketchup, sennep, eddik, vann, oksekraft, sukker, salt og pepper.
- Skru ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Serveres i hamburgerbrød.
-
Alternativer
- Maid-Rite Sandwich (Iowa, USA): dropp ketchup, vann, eddik og sukker, og tilsett i stedet en flaske øl eller 3 dl Knorr Hønsekraft, og la kjøttet småkoke til mesteparten av væsken har fordampet (15-20 minutter). Serveres i hamburgerbrød med sennep, pickles og hakket løk.
- Stek også en hakket grønn paprika hvis du vil ha litt mer grønt i din joe.
- Tilsett Worcestershire sauce som ekstra krydder.
- Hakket kylling eller kalkun kan brukes i stedet for oksekjøtt.