Terte med Schwarzwalder-skinke, poteter og spinat
München ølfestival er sannsynligvis den største festivalen i verden med sine nesten 6 millioner gjester. Den tradisjonelle maten som serveres er kjøttfull, salt og tung fordi det skal passe godt sammen med øl, og store mengder av det. Denne paien er laget på kjøtt, grønnsaker, potet, brød, ost og egg – så her får du alt på en gang!

Ingredienser
Terte med Schwarzwalder-skinke, poteter og spinat
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Tertebunn:
Smør
/g
150.0 g
0%
Hvetemel
/g
250.0 g
0%
Vann
/dl
1.2 dl
0%
Fyll:
Spinat, renset
/kg
0.6 kg
0%
gul løk, hakket
/g
175.0 g
0%
Poteter, skrelt
/g
175.0 g
0%
Hard Ost
/g
120.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
egg
/dl
2.5 dl
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
12.0 g
0%

Skinkeruller:
Skinke
/kg
0.5 kg
0%
Løk, lufttørket
/g
60.0 g
0%
Knorr B. de Provence Krydderpasta 340g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Potetmos, ferdig
/kg
1.5 kg
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Tertebunn:
-
Smør 150.0 g
-
Hvetemel 250.0 g
-
Vann 1.2 dl
Fyll:
-
Spinat, renset 0.6 kg
-
gul løk, hakket 175.0 g
-
Poteter, skrelt 175.0 g
-
Hard Ost 120.0 g
-
egg 2.5 dl
Skinkeruller:
-
Skinke 0.5 kg
-
Løk, lufttørket 60.0 g
-
Potetmos, ferdig 1.5 kg
Fremgangsmåte
-
Tertebunn:
- Elt sammen smør og mel, og bind deigen sammen med vannet.
- La deigen hvile i 1 time før den kjevles ut og legges i en terteform. Lag 10 terter.
- Stekes ved 175 g i ca. 30 minutter under bakepapir og tørkede erter.
-
Fyll:
- Sauter spinat, løk, hvitløk og potetterninger i flytende margarin.
- Pisk egg og fløte sammen med Umami, salt og pepper.
- Blant spinatmassen med egg og fløte, og tilsett osteterninger.
- Ha fyllet i terteformen og stek til fyllet har stivnet.
-
Skinkeruller:
- Den ferdige potetmosen krydres med Umami, tørket løk,B. de Provence, salt og pepper.
- Legg skinkeskivene ut, sprøyt mosen på og rull sammen.
- Legg skinkerullene pent på terten og la dem steke med i ca. 15 minutter.
- Anrett terten og server med marinert spinat i midten.