Store, sprø farmer-frites med Ranchdressing
Hvem elsker ikke sprø, herlige farmer-frites? Og med Ranchdressing i tillegg er det en stor fristelse.

Ingredienser
Farmer-frites
-
Bakepoteter 2.0 kg
-
Frityrolje 1.0 l
Ranchdressing
-
Kulturmelk, skummet 2.0 dl
-
Eddik av eplecider 20.0 ml
-
Gressløk 50.0 g
-
Persille, hakket 50.0 g
-
Paprika krydda 5.0 g
-
røde chiliflak, tørre 2.0 g
-
0,5 Ts Svart Pepper
Fremgangsmåte
-
Farmer-frites
- Potetene skjæres i båter eller staver.
- Kok potetene nesten møre, avkjøl i kaldt vann og legg i et kjøkkenhåndkle for å tørke.
- Potetene kokes helt møre i varm olje ved 120°C og legges til avrenning på papir.
- Stek potetene gylne og sprø i olje ved 180°C.
- De sprø potetstavene tas opp og legges til avrenning på papir, før de blir drysset med kalvebuljong.
-
Ranchdressing
- Alle ingrediensene røres sammen. Smak eventuelt til med mer salt og nykvernet pepper.