Ingredienser

+

Ribbe og hurtigsyltede grønnsaker

Steam buns

  • Hvetemel 0.5 kg
  • Gjær 25.0 g
  • Sukker 15.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Vann 1.0 dl
  • Melk 1.5 dl
  • Rapsolje 20.0 g

Fremgangsmåte

  1. Ribbe og hurtigsyltede grønnsaker

    Kutt rester av ribbe i biter og stek de raskt i litt olje slik at de blir varme og litt crispy.
    Skjær gulrøttene i staver. Del agurken på langs, skrap ut kjernen og skjær i staver. Skrell rødløken, del den i to og skjær den i skiver. Fjern skallet på ingefæren og skjær den i små staver.
    Kok opp vannet med Maille eplesidereddik og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg alle grønnsakene i et sylteglass, hell over laken og la det stå i minst 30 min.
  2. Steam buns

    Bland de tørre ingrediensene til bollene i en bakebolle. Varm vann, melk og olje til lunkent i en kjele, løs opp gjæren og rør det inn i melblandingen. Elt deigen godt før den settes til heving i ca. 45 min.
    Del opp deigen i passende emner og rull den ut til boller. Klem dem flate og la dem etterheve i ca. 30 min. under et kjøkkenhåndkle. Klem dem flate enda en gang, pensle med olje og brett dem i to.
    Fyll 3-4 cm vann i en kjele og kok det opp før du legger en metall- eller bambusrist i bunnen. Plasser bollene på biter av bakepapir på risten, sett på lokket og damp dem i 12-15 min.
    Server bollene fyltmed revet pinnekjøtt som er stekt lett crispy i panna, syltete grønnsaker, chilimajones og koriander.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny