Sitrusstekt kyllingbryst med pak choi, løk og kyllingsaus med hvitløk
Et saftig kyllingbryst blir sjelden feil, særlig ikke sammen med litt forskjellige deilige grønnsaker og en kremete hvitløksduftende saus.

Ingredienser
Kyllingbryst
-
Kyllingbryst med skinn 5.0 stk
Syltet rødløk
-
Rødløk 200.0 g
-
Vann 100.0 ml
-
Sukker 1.0 dl
Grillet sjalottløk
-
Sjalottløk, finkuttet 250.0 g
Pak choi
-
Pak Choi (salat) 1.5 kg
-
Smør 100.0 g
Kyllingsaus med hvitløk
-
Hvitvin 5.0 dl
-
Smør 350.0 g
Fremgangsmåte
-
Kyllingbryst
Krydre kylllingbrystene med litt Citruskrydder.Kyllingbrystet stekes på skinnet til det har en fin gyllen farge.Tilbered kyllingbrystene ferdig i ovnen ved 160 C. -
Syltet rødløk
Eddik, vann og sukker kokes sammen til sukkeret er oppløst.
Rødløken kuttes i ønsket form og størrelse.
Blansjer rødløken 10 sek i kokende vann. Kjøl raskt av i isvann.
Sil av vannet og held over lun syltelake. La gjerne stå mine 48 timer før bruk.
-
Grillet sjalottløk
Del sjalottløken på langs og stek den i en veldig varm panne i litt matolje til den blir litt svart og brent.
Er løkene store kan de bakes ferdige i ovnen.
-
Pak choi
Del pak choi på langs å vask dem grundig fri for jord og sann.
Tørk av vannet og damp pak choien i like dele smør og vann tilsatt salt.
Smak til med salt og litt Knorr Umami
-
Kyllingsaus med hvitløk
Kok ned hvitvin til ca 1/3
Tilsett brunet kyllingsjy og la dencløses opp i hvitvinen. Ha i Rama Piske.
Pisk smørterningene inn i sausen litt etter litt. Pass på at du pisker hele tiden og hold sausen under kokepunktet - ellers kan den skille seg.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hvitløkspasta.