Schnitzel med paprikakrem og potetkuler
Sør-Tyskland er særlig kjent for én ting, nemlig schnitzlene. Selv sier de at det er “badass-food”, noe de kan ha litt rett i. For man tar jo et kjøttstykke og banker det med en hammer. Dyret er riktignok dødt, men likevel. Det sies at regelen er 1 schnitzel til 4 øl, så vel bekomme!

Ingredienser
Potetkuler:
-
Potetmos, ferdig 2.4 kg
-
Sitronskall, revet 10.0 g
-
Løk, lufttørket 40.0 g
-
Egg 400.0 g
-
Strøkavring 0.5 kg
Schnitzel:
-
Kalv flatbiff 2.5 kg
-
egg 3.0 dl
-
Vann 1.0 dl
Saus:
-
Vann 2.5 dl
-
Paprika krydda 20.0 g
Tilbehør:
-
Paprika, rød, grillet (på glass, Gaea) 1.0 kg
-
Kapers 100.0 g
-
Erter, grønne 1.0 kg
Fremgangsmåte
-
Potetkuler:
- Krydre den ferdige potetmosen med umami, hvitløkspuré, sitronskall, tørket løk, salt og pepper.
- Rull massen til kuler og frys dem litt.
- Pisk eggene sammen og dypp kulene i før de vendes i strøkavring.
- Frityrstek kulene til de er gylne og sprø.
-
Schnitzel:
- Bank kalvekjøttet flatt med en kjøtthammer.
- Bland egg og vann, og dypp kjøttet i væsken.
- Paner schnitzlene i strøkavringen og stek dem gylne og sprø i en stekepanne eller frityrgryte.
-
Saus:
- Ha demi glace, fløte og vann i en gryte og kok opp.
- Smak sausen til med paprika krydda og hvitløkpuré, salt, pepper og fond.
- Jevn sausen til passende konsistens.
-
Tilbehør:
- Ha margarin i en panne og sauter tilbehøret.
- Krydre med salt og pepper.