Menu

Ingredienser

+

Potetkuler:

Schnitzel:

  • Kalv flatbiff 2.5 kg
  • egg 3.0 dl
  • Vann 1.0 dl

Saus:

Tilbehør:

  • Paprika, rød, grillet (på glass, Gaea) 1.0 kg
  • Kapers 100.0 g
  • Erter, grønne 1.0 kg

Sør-Tyskland er særlig kjent for én ting, nemlig schnitzlene. Selv sier de at det er “badass-food”, noe de kan ha litt rett i. For man tar jo et kjøttstykke og banker det med en hammer. Dyret er riktignok dødt, men likevel. Det sies at regelen er 1 schnitzel til 4 øl, så vel bekomme!

...

Fremgangsmåte

  1. Potetkuler:

    1. Krydre den ferdige potetmosen med umami, hvitløkspuré, sitronskall, tørket løk, salt og pepper.
    2. Rull massen til kuler og frys dem litt.
    3. Pisk eggene sammen og dypp kulene i før de vendes i strøkavring.
    4. Frityrstek kulene til de er gylne og sprø.
  2. Schnitzel:

    1. Bank kalvekjøttet flatt med en kjøtthammer.
    2. Bland egg og vann, og dypp kjøttet i væsken.
    3. Paner schnitzlene i strøkavringen og stek dem gylne og sprø i en stekepanne eller frityrgryte.
  3. Saus:

    1. Ha demi glace, fløte og vann i en gryte og kok opp.
    2. Smak sausen til med paprika krydda og hvitløkpuré, salt, pepper og fond.
    3. Jevn sausen til passende konsistens.
  4. Tilbehør:

    1. Ha margarin i en panne og sauter tilbehøret.
    2. Krydre med salt og pepper.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny