Menu

Ingredienser

+

Syltede sitroner

 • 1 Stort Sylteglass, Kokt Og Renset
 • Sitroner, Nok Til Å Fylle Opp Sylteglasset
 • 20 G Grovt Havsalt Pr. Sitron
 • Kanel, hel 4.0 stk
 • Stjerneanis 10.0 stk
 • Timian, mykblansjert 40.0 g

Saltsyltede sitroner er et fantastisk tilbehør til stort sett alle retter. Dessuten holder de seg minst et halvt år i kjøleskapet. Sitronen, slik vi kjenner den i dag, er bare én av mange nye sitrushybrider. Man mener at det i utgangspunktet finnes 4 «stamfedre» i sitrusfamilien: Pomelo, mandarin, sitron og papeda. Vi kan takke alle de nysgjerrige menneskene som i tidenes morgen reiste ut i verden, drevet av oppdagelseslyst, for at vi i dag har så mange deilige sitrusfrukter.

...

Fremgangsmåte

 1. Syltede sitroner

  1. Fjern eventuelle rester fra sitronens stilk. Snitt hver sitron nesten helt gjennom fra toppen, men stopp et par cm før du når bunnen. Lag et nytt snitt på tvers av det første, så det nå er skåret et dypt kryss gjennom hver sitron. Press en full spiseskje salt inn i snittet og legg sitronene tett i tett i glasset. Tilsett krydderne underveis. Press sitronene så hardt at mest mulig av saften blir presset ut og dekker sitronene.
  2. Gjenta denne prosessen daglig de første 2-3 dagene. Hvis de ikke er saftige nok til at deres egen saft dekker dem, må du helle ekstra sitronsaft over.
  3. Etter ca. 1 måned bør sitronene være møre og myke nok til bruk. De holder seg fine i kjøleskapet i et halvt år. Skrap eller skyll evt. synlig salt ut av sitronene før bruk.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny