Saltsyltede sitroner
Saltsyltede sitroner er et fantastisk tilbehør til stort sett alle retter. Dessuten holder de seg minst et halvt år i kjøleskapet. Sitronen, slik vi kjenner den i dag, er bare én av mange nye sitrushybrider. Man mener at det i utgangspunktet finnes 4 «stamfedre» i sitrusfamilien: Pomelo, mandarin, sitron og papeda. Vi kan takke alle de nysgjerrige menneskene som i tidenes morgen reiste ut i verden, drevet av oppdagelseslyst, for at vi i dag har så mange deilige sitrusfrukter.

Ingredienser
Saltsyltede sitroner
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Syltede sitroner
1 Stort Sylteglass, Kokt Og Renset
/
0.0
0%
Sitroner, Nok Til Å Fylle Opp Sylteglasset
/
0.0
0%
20 G Grovt Havsalt Pr. Sitron
/
0.0
0%
Kanel, hel
/stk
4.0 stk
0%
Stjerneanis
/stk
10.0 stk
0%
Timian, mykblansjert
/g
40.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Syltede sitroner
-
1 Stort Sylteglass, Kokt Og Renset
-
Sitroner, Nok Til Å Fylle Opp Sylteglasset
-
20 G Grovt Havsalt Pr. Sitron
-
Kanel, hel 4.0 stk
-
Stjerneanis 10.0 stk
-
Timian, mykblansjert 40.0 g
Fremgangsmåte
-
Syltede sitroner
- Fjern eventuelle rester fra sitronens stilk. Snitt hver sitron nesten helt gjennom fra toppen, men stopp et par cm før du når bunnen. Lag et nytt snitt på tvers av det første, så det nå er skåret et dypt kryss gjennom hver sitron. Press en full spiseskje salt inn i snittet og legg sitronene tett i tett i glasset. Tilsett krydderne underveis. Press sitronene så hardt at mest mulig av saften blir presset ut og dekker sitronene.
- Gjenta denne prosessen daglig de første 2-3 dagene. Hvis de ikke er saftige nok til at deres egen saft dekker dem, må du helle ekstra sitronsaft over.
- Etter ca. 1 måned bør sitronene være møre og myke nok til bruk. De holder seg fine i kjøleskapet i et halvt år. Skrap eller skyll evt. synlig salt ut av sitronene før bruk.