Pastramilaks med syltede grønnsaker og yoghurt
Veldig god laks med pastramikrydder som kontrasteres fint mot de syltede grønnsakenes syre.

Ingredienser
Pastramilaks med syltede grønnsaker og yoghurt
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Pastramilaks
Laks backloin
/g
600.0 g
0%
Salt
/g
30.0 g
0%
Sukker
/g
10.0 g
0%
50 G Pastramikrydder, Se Under
/
0.0
0%
Pastramikrydder
/
0.0
0%
Paprika krydda
/dl
2.0 dl
0%
Svartpeppar malen grovtmalt
/ss
2.0 ss
0%
Rosèpepper grovtmalt
/ss
2.0 ss
0%
Grønnpepper grovmalt tørket
/ss
2.0 ss
0%
Fennikelfrø malt
/ss
1.0 ss
0%
Dillfrø malt
/ss
1.0 ss
0%
Cayennepepper
/ts
2.0 ts
0%
Syltede grønnsaker
Fennikel
/stk
1.0 stk
0%
Gulrot skrellede
/stk
2.0 stk
0%
Rødløk skrellede
/stk
0.0 stk
0%
Gulbeterskrellede
/stk
2.0 stk
0%
Dill, frisk plukket
/g
30.0 g
0%
Eddik
/dl
1.0 dl
0%
Vann
/dl
1.0 dl
0%
Sukker
/g
90.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Yoghurtsaus
Yoghurt, tyrkisk
/ss
5.0 ss
0%
Lime presset
/ts
2.0 ts
0%
Skall Fra ½ Lime, Fint Revet
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Pastramilaks
-
Laks backloin 600.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Sukker 10.0 g
-
50 G Pastramikrydder, Se Under
-
Pastramikrydder
-
Paprika krydda 2.0 dl
-
Svartpeppar malen grovtmalt 2.0 ss
-
Rosèpepper grovtmalt 2.0 ss
-
Grønnpepper grovmalt tørket 2.0 ss
-
Fennikelfrø malt 1.0 ss
-
Dillfrø malt 1.0 ss
-
Cayennepepper 2.0 ts
Syltede grønnsaker
-
Fennikel 1.0 stk
-
Gulrot skrellede 2.0 stk
-
Rødløk skrellede
-
Gulbeterskrellede 2.0 stk
-
Dill, frisk plukket 30.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Vann 1.0 dl
-
Sukker 90.0 g
-
Salt 5.0 g
Yoghurtsaus
-
Yoghurt, tyrkisk 5.0 ss
-
Lime presset 2.0 ts
-
Skall Fra ½ Lime, Fint Revet
Fremgangsmåte
-
Pastramilaks
- Gni laksen inn med salt og sukker. Sett i kjøleskapet ca. 6 timer.
- Tørk av med papir og gni inn de blandede pastramikrydderne.
- Sot laksen raskt i tørr varm panne. Bak i ovn 100 ºC til ca. 35 grader i kjernen. Avkjøl.
-
Syltede grønnsaker
- Høvle grønnsakene tynt med mandolin ca. 2 mm. Legg de i kaldt vann i kjøleskapet.
- Kok opp vann, eddik, salt og sukker. La den avkjøles. Hell av og tørk grønnsakene.
- Bland de med laken og avslutt med plukket dill.
-
Yoghurtsaus
- Bland yoghurt med limesaft og skall.
-
Servering
- Legg pastramilaksen på et fat sammen med de syltede grønnsakene og ringle over litt yoghurt.