Pastramilaks med syltede grønnsaker og yoghurt
Veldig god laks med pastramikrydder som kontrasteres fint mot de syltede grønnsakenes syre.

Ingredienser
Pastramilaks
-
Laks backloin 600.0 g
-
Salt 30.0 g
-
Sukker 10.0 g
-
50 G Pastramikrydder, Se Under
-
Pastramikrydder
-
Paprika krydda 2.0 dl
-
Svartpeppar malen grovtmalt 2.0 ss
-
Rosèpepper grovtmalt 2.0 ss
-
Grønnpepper grovmalt tørket 2.0 ss
-
Fennikelfrø malt 1.0 ss
-
Dillfrø malt 1.0 ss
-
Cayennepepper 2.0 ts
Syltede grønnsaker
-
Fennikel 1.0 stk
-
Gulrot skrellede 2.0 stk
-
Rødløk skrellede
-
Gulbeterskrellede 2.0 stk
-
Dill, frisk plukket 30.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Vann 1.0 dl
-
Sukker 90.0 g
-
Salt 5.0 g
Yoghurtsaus
-
Yoghurt, tyrkisk 5.0 ss
-
Lime presset 2.0 ts
-
Skall Fra ½ Lime, Fint Revet
Fremgangsmåte
-
Pastramilaks
- Gni laksen inn med salt og sukker. Sett i kjøleskapet ca. 6 timer.
- Tørk av med papir og gni inn de blandede pastramikrydderne.
- Sot laksen raskt i tørr varm panne. Bak i ovn 100 ºC til ca. 35 grader i kjernen. Avkjøl.
-
Syltede grønnsaker
- Høvle grønnsakene tynt med mandolin ca. 2 mm. Legg de i kaldt vann i kjøleskapet.
- Kok opp vann, eddik, salt og sukker. La den avkjøles. Hell av og tørk grønnsakene.
- Bland de med laken og avslutt med plukket dill.
-
Yoghurtsaus
- Bland yoghurt med limesaft og skall.
-
Servering
- Legg pastramilaksen på et fat sammen med de syltede grønnsakene og ringle over litt yoghurt.