Østers med syltet jalapenogranite
Perfekt til en apetittvekker! Øysters med en iskald granite som byr på hete fra Jalapeno

Ingredienser
Østers
-
Østers 1.0 kg
Jalapenogranite
-
Vann 3.0 dl
-
Friske Jalapenos 50.0 g
-
Sukker 100.0 g
Persilleolje
-
Rapsolje 2.5 dl
-
Spinat, blansjert 150.0 g
-
Persille, hakket 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Østers
Åpne østersen og løsne den av skallet.
Legg på ett serveringsfat med knust is.
-
Jalapenogranite
Kutt jalapenoen i skiver.
Kok opp eddik, sukker og vann og tilsett jalapenoen.
La småputre i 5 minutter.
Ta kjelen av kokeplaten og la laken trekke i minst 2 timer.
Sil av laken i en beholder og la den avkjøle seg.
Frys laken i minst 24 timer.
Skrap isen med en gaffel, til du får en fin granite.
Oppbevar i fryseren til servering.
-
Persilleolje
1.Ha alt i en blender og kjør i minst 5 minutter2. Hell over i en kjele og kok forsiktig opp, rør av og til3: Sil oljen med ett fint klede eller ett kaffefilter4. Kan oppbevares 2 uker i kjøleskapet, evt fryses i ca 6 mnd