Libanesiske lammespyd
Det libanesiske kjøkkenet er påvirket av både det iranske kjøkkenet, de nærliggende regionene og det europeiske kjøkkenet. Der finner vi retter med krydder fra Østen og alle slags nøtter. I denne oppskriften beholdes krydringen, men vi bruker linser og solsikkefrø i stedet for nøtter.

Ingredienser
Libanesiske lammespyd
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Lammespyd
Lammekjøttdeig
/kg
1.0 kg
0%
Egg
/stk
1.0 stk
0%
Linser, røde
/g
90.0 g
0%
Solsikkekjerner
/ml
65.0 ml
0%
Vann
/dl
3.0 dl
0%
gul løk, hakket
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Chili pulver
/kg
9.0 kg
0%
Kanel, malt
/g
6.0 g
0%
Spisskummen, malt
/g
12.0 g
0%
Salt
/g
12.0 g
0%
Svart pepper, malt
/g
2.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Lammespyd
-
Lammekjøttdeig 1.0 kg
-
Egg 1.0 stk
-
Linser, røde 90.0 g
-
Solsikkekjerner 65.0 ml
-
Vann 3.0 dl
-
gul løk, hakket 100.0 g
-
Chili pulver 9.0 kg
-
Kanel, malt 6.0 g
-
Spisskummen, malt 12.0 g
-
Salt 12.0 g
-
Svart pepper, malt 2.0 g
Fremgangsmåte
-
Lammespyd
- Rør kjøttdeigen med egg, linser, solsikkekjerner, vann, løk, krydderpuré og krydder til en jevn farse. Ha farsen i sprøytepose og sprøyt ut lange «pølser» på et stekebrett.
- Stek i varmluftsovn ved 160 °C i ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen, skjær i stenger og træ på spyd.
- Grill eller stek til kjøttet har fått fin overflate før servering.