Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
At lam passer i påsken, syns nok mange. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Ingredienser
Lammesadel
-
Lamm, sadel 1.0 st
-
Smør, normalsaltet 100.0 g
-
Timian, fersk 10.0 g
-
Rosmarin, fersk 10.0 g
-
Hvitløksfedd 2.0 st
-
Salt Och Pepper
Rødbeter
-
Rødbeter 20.0 st
-
Olivenolje 2.0 ss
-
Salt 1.0 ts
-
Rødbetesaft 2.0 dl
Rødbeteknuter med geitost og mynte
-
Rødbeter 2.0 st
-
Yoghurtboller 10.0 st
-
Mynte, fersk
-
Pepper, svart
Broken gelé
-
Solbær 5.0 dl
-
Lakrispulver 2.0 ts
-
Sukker 200.0 g
Lammesky
-
Beinet Fra Lammesadelen
-
Hvitvin 4.0 dl
-
Løk, gul 2.0 st
-
Fennikel 1.0 st
-
Gulrot 2.0 stk
-
Hvitløksfedd 2.0 stk
-
Sitron, presset 4.0 ss
-
Majsstärkelse (Maizena)
-
Timian, fersk
-
Rosmarin, fersk
-
Salt og pepper
Fremgangsmåte
-
Lammesadel
- Bein ut lammesadelen, rens kjøttet og snitt fettkappen.
- Brun smør sammen med urter og hvitløk, og vakuumer dette sammen med kjøttet. Bak i sirkulatoren på 54℃ i 1 time.
- Stek kjøttet gyllenbrunt i stekepannen (ha fettkappen ned). Pensle med det brunede smøret og skjær i 10 biter. Ta på salt og pepper.
-
Rødbeter
- Vend betene i salt og olje, og bak de myke i ovnen på 250 ℃ i ca. 30 minutter. Avkjøles før du skreller de.
- Del betene i to.
- Reduser ned juicen til halvparten og tilsett eddiken og de grillede betene. Kok inn juicen i betene.
-
Rødbeteknuter med geitost og mynte
- Høvle rødbetene ganske tynt og stans ut sirkler på ca. 4 cm.
- Del yoghurtbollene på midten og lag små knuter med yoghurt, mynte og svartpepper.
-
Broken gelé
- Kok opp solbærpureen med sukker og lakrispulver. Rør inn Knorr Texture.
- Lå stå i kjøleskapet i 6 timer og blend så til en jevn puré.
-
Lammesky
- Skjær sadelen i små biter og stek i ovnen på 225℃ i ca. 20 minutter sammen med rotgrønnsakene som er skåret i biter.
- Hell i en gryte og dekk med vin, fond og urter og la koke forsiktig i 1 time. Skum av fonden underveis.
- Sil og kok ned til ca. 7 dl gjenstår. Jevn til med MAIZENA og smak til med salt, pepper og sitron.