Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
At lam passer i påsken, syns nok mange. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Ingredienser
Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Lammesadel
Lamm, sadel
/st
1.0 st
0%
Smør, normalsaltet
/g
100.0 g
0%
Timian, fersk
/g
10.0 g
0%
Rosmarin, fersk
/g
10.0 g
0%
Hvitløksfedd
/st
2.0 st
0%
Salt Och Pepper
/
0.0
0%
Rødbeter
Rødbeter
/st
20.0 st
0%
Olivenolje
/ss
2.0 ss
0%
Salt
/ts
1.0 ts
0%
Rødbetesaft
/dl
2.0 dl
0%
SHERRYEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
0.0 ml
0%

Rødbeteknuter med geitost og mynte
Rødbeter
/st
2.0 st
0%
Yoghurtboller
/st
10.0 st
0%
Mynte, fersk
/kg
0.0 kg
0%
Pepper, svart
/g
0.0 g
0%
Broken gelé
Solbær
/dl
5.0 dl
0%
Lakrispulver
/ts
2.0 ts
0%
Gelatin
/g
30.0 g
0%
Sukker
/g
200.0 g
0%
Lammesky
Knorr Professional Fond Demi Glace 1l
/l
1.0 l
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Beinet Fra Lammesadelen
/
0.0
0%
Hvitvin
/dl
4.0 dl
0%
Løk, gul
/st
2.0 st
0%
Fennikel
/st
1.0 st
0%
Gulrot
/stk
2.0 stk
0%
Hvitløksfedd
/stk
2.0 stk
0%
Sitron, presset
/ss
4.0 ss
0%
Majsstärkelse (Maizena)
/kg
0.0 kg
0%
Timian, fersk
/g
0.0 g
0%
Rosmarin, fersk
/g
0.0 g
0%
Salt og pepper
/g
0.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Lammesadel
-
Lamm, sadel 1.0 st
-
Smør, normalsaltet 100.0 g
-
Timian, fersk 10.0 g
-
Rosmarin, fersk 10.0 g
-
Hvitløksfedd 2.0 st
-
Salt Och Pepper
Rødbeter
-
Rødbeter 20.0 st
-
Olivenolje 2.0 ss
-
Salt 1.0 ts
-
Rødbetesaft 2.0 dl
Rødbeteknuter med geitost og mynte
-
Rødbeter 2.0 st
-
Yoghurtboller 10.0 st
-
Mynte, fersk
-
Pepper, svart
Broken gelé
-
Solbær 5.0 dl
-
Lakrispulver 2.0 ts
-
Gelatin 30.0 g
-
Sukker 200.0 g
Lammesky
-
Beinet Fra Lammesadelen
-
Hvitvin 4.0 dl
-
Løk, gul 2.0 st
-
Fennikel 1.0 st
-
Gulrot 2.0 stk
-
Hvitløksfedd 2.0 stk
-
Sitron, presset 4.0 ss
-
Majsstärkelse (Maizena)
-
Timian, fersk
-
Rosmarin, fersk
-
Salt og pepper
Fremgangsmåte
-
Lammesadel
- Bein ut lammesadelen, rens kjøttet og snitt fettkappen.
- Brun smør sammen med urter og hvitløk, og vakuumer dette sammen med kjøttet. Bak i sirkulatoren på 54℃ i 1 time.
- Stek kjøttet gyllenbrunt i stekepannen (ha fettkappen ned). Pensle med det brunede smøret og skjær i 10 biter. Ta på salt og pepper.
-
Rødbeter
- Vend betene i salt og olje, og bak de myke i ovnen på 250 ℃ i ca. 30 minutter. Avkjøles før du skreller de.
- Del betene i to.
- Reduser ned juicen til halvparten og tilsett eddiken og de grillede betene. Kok inn juicen i betene.
-
Rødbeteknuter med geitost og mynte
- Høvle rødbetene ganske tynt og stans ut sirkler på ca. 4 cm.
- Del yoghurtbollene på midten og lag små knuter med yoghurt, mynte og svartpepper.
-
Broken gelé
- Kok opp solbærpureen med sukker og lakrispulver. Rør inn Knorr Texture.
- Lå stå i kjøleskapet i 6 timer og blend så til en jevn puré.
-
Lammesky
- Skjær sadelen i små biter og stek i ovnen på 225℃ i ca. 20 minutter sammen med rotgrønnsakene som er skåret i biter.
- Hell i en gryte og dekk med vin, fond og urter og la koke forsiktig i 1 time. Skum av fonden underveis.
- Sil og kok ned til ca. 7 dl gjenstår. Jevn til med MAIZENA og smak til med salt, pepper og sitron.