Lammekjøttboller Korma
Korma er en mild og frisk nordindisk karrirett, her tilberedt som lammekjøttboller. Kjøttbollene kan også lages direkte i sausen uten å forstekes i ovnen. Denne oppskriften er enkel å lage og smaker deilig med kokt ris, agurksalat, kanskje litt yoghurt og hvorfor ikke litt sødme fra for eksempel rosiner eller chutney?

Ingredienser
Lammekjøttboller Korma
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kjøttboller:
Lammekjøttdeig
/kg
1.0 kg
0%
Bokhvete
/g
300.0 g
0%
Egg
/stk
1.0 stk
0%
Vann
/dl
4.0 dl
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
40.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
mynte, hakket
/g
20.0 g
0%
Salt
/g
15.0 g
0%
Kormasausen:
Kormakrydder
/g
200.0 g
0%
Ingefær
/g
30.0 g
0%
KNORR Tomatino 3 x 2 kg
/kg
0.5 kg
0%

Vann
/dl
3.0 dl
0%
Kanelstang, hel
/g
10.0 g
0%
Kokosmelk
/l
0.8 l
0%
Knorr brunet kyllingsjy pasta 40L
/g
30.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Ved servering:
Ris, kokt
/kg
0.5 kg
0%
Koriander, frisk
/g
12.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kjøttboller:
-
Lammekjøttdeig 1.0 kg
-
Bokhvete 300.0 g
-
Egg 1.0 stk
-
Vann 4.0 dl
-
mynte, hakket 20.0 g
-
Salt 15.0 g
Kormasausen:
-
Kormakrydder 200.0 g
-
Ingefær 30.0 g
-
Vann 3.0 dl
-
Kanelstang, hel 10.0 g
-
Kokosmelk 0.8 l
Ved servering:
-
Ris, kokt 0.5 kg
-
Koriander, frisk 12.0 g
Fremgangsmåte
-
Kjøttboller:
- Kok opp vann og tilsett knust bokhvete, slå av varmen og la grynene svelle i 20 minutter.
- Bland lammekjøttdeig, bokhvete, egg, sitronskall, mynte, hvitløkspasta og løkfond sammen til en jevn kjøttdeig. Smak til med salt. Rull små kjøttboller av deigen (som en femkroning) og legg dem i en smurt form. Stek kjøttbollene i ovnen på ved 190 grader i 15 minutter.
- Alternativt kan du dekke kjøttbollene med Korma-saus (uten å forsteke bollene i ovnen), og steke dem ferdig i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Fyll på med vann om nødvendig.
-
Kormasausen:
- Fres Korma paste i flytende margarin.
- Tilsett hakket ingefær, Tomatino, kyllingsjy, vann, kokosmelk og kanelstang.
- La sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Ved servering:
- Lammekjøttbollene serveres i kormasaus, gjerne sammen med frisk koriander, dampet ris og eventuelt en agurksalat.