Lammekjøttboller Korma
Korma er en mild og frisk nordindisk karrirett, her tilberedt som lammekjøttboller. Kjøttbollene kan også lages direkte i sausen uten å forstekes i ovnen. Denne oppskriften er enkel å lage og smaker deilig med kokt ris, agurksalat, kanskje litt yoghurt og hvorfor ikke litt sødme fra for eksempel rosiner eller chutney?

Ingredienser
Kjøttboller:
-
Lammekjøttdeig 1.0 kg
-
Bokhvete 300.0 g
-
Egg 1.0 stk
-
Vann 4.0 dl
-
mynte, hakket 20.0 g
-
Salt 15.0 g
Kormasausen:
-
Kormakrydder 200.0 g
-
Ingefær 30.0 g
-
Vann 3.0 dl
-
Kanelstang, hel 10.0 g
-
Kokosmelk 0.8 l
Ved servering:
-
Ris, kokt 0.5 kg
-
Koriander, frisk 12.0 g
Fremgangsmåte
-
Kjøttboller:
- Kok opp vann og tilsett knust bokhvete, slå av varmen og la grynene svelle i 20 minutter.
- Bland lammekjøttdeig, bokhvete, egg, sitronskall, mynte, hvitløkspasta og løkfond sammen til en jevn kjøttdeig. Smak til med salt. Rull små kjøttboller av deigen (som en femkroning) og legg dem i en smurt form. Stek kjøttbollene i ovnen på ved 190 grader i 15 minutter.
- Alternativt kan du dekke kjøttbollene med Korma-saus (uten å forsteke bollene i ovnen), og steke dem ferdig i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Fyll på med vann om nødvendig.
-
Kormasausen:
- Fres Korma paste i flytende margarin.
- Tilsett hakket ingefær, Tomatino, kyllingsjy, vann, kokosmelk og kanelstang.
- La sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Ved servering:
- Lammekjøttbollene serveres i kormasaus, gjerne sammen med frisk koriander, dampet ris og eventuelt en agurksalat.