Kylling Moambe fra Kongo
Moambe, eller palmesmør, er en viktig ingrediens i kongolesisk mat. Denne versjonen av kylling moambe er ikke laget med palmesmør, men med peanøttsmør. Jeg har latt meg fortelle at smaken nesten er autentisk.

Ingredienser
Kylling Moambe
-
Vann 1.2 l
-
gul løk, hakket 200 g
-
Sitron 2 stk
-
Kylling, hel 2.5 kg
-
Paprika, rød 200 g
-
Vårløk 150 g
-
Tomatpuré 200 g
-
Brun ris 4 dl
-
Peanøttsmør 300 g
Fremgangsmåte
-
Kylling Moambe
- Bland vann med hønsekraft i en stor gryte.
- Hakk løk og skjær sitron i skiver.
- Ha løk, sitron, salt og den hele kyllingen i gryten sammen med kraften og la det koke i 20 minutter. La deretter kyllingen renne av og kraften koke inn.
- Finhakk paprika og vårløk. De grønne toppene fra vårløken hakkes også, men legges til side.
- Skjær kyllingen i biter og stek dem raskt i margarin til skinnet blir gyllent. Tilsett grønnsakene sammen med tomatpuré og Tomatino, og 5 dl av den innkokte kraften. Rør rundt og la retten småputre under lokk i ca. 30 minutter.
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- De hakkede grønne vårløktoppene, samt peanøttsmøret, has i gryten med kyllingbitene. Rør godt.
- Serveres med brun ris.