Kylling Moambe fra Kongo
Moambe, eller palmesmør, er en viktig ingrediens i kongolesisk mat. Denne versjonen av kylling moambe er ikke laget med palmesmør, men med peanøttsmør. Jeg har latt meg fortelle at smaken nesten er autentisk.

Ingredienser
Kylling Moambe fra Kongo
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Kylling Moambe
Vann
/l
1.2 l
0%
KNORR Hønsekraft pasta 2 x 1 kg / 2 x 40 L
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Sitron
/stk
2.0 stk
0%
Kylling, hel
/kg
2.5 kg
0%
Paprika, rød
/g
200.0 g
0%
Vårløk
/g
150.0 g
0%
Tomatpuré
/g
200.0 g
0%
KNORR Tomatino 4 x 3 kg
/dl
8.0 dl
0%

Brun ris
/dl
4.0 dl
0%
Peanøttsmør
/g
300.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Kylling Moambe
-
Vann 1.2 l
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Sitron 2.0 stk
-
Kylling, hel 2.5 kg
-
Paprika, rød 200.0 g
-
Vårløk 150.0 g
-
Tomatpuré 200.0 g
-
Brun ris 4.0 dl
-
Peanøttsmør 300.0 g
Fremgangsmåte
-
Kylling Moambe
- Bland vann med hønsekraft i en stor gryte.
- Hakk løk og skjær sitron i skiver.
- Ha løk, sitron, salt og den hele kyllingen i gryten sammen med kraften og la det koke i 20 minutter. La deretter kyllingen renne av og kraften koke inn.
- Finhakk paprika og vårløk. De grønne toppene fra vårløken hakkes også, men legges til side.
- Skjær kyllingen i biter og stek dem raskt i margarin til skinnet blir gyllent. Tilsett grønnsakene sammen med tomatpuré og Tomatino, og 5 dl av den innkokte kraften. Rør rundt og la retten småputre under lokk i ca. 30 minutter.
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- De hakkede grønne vårløktoppene, samt peanøttsmøret, has i gryten med kyllingbitene. Rør godt.
- Serveres med brun ris.