En varmende suppe der allehånde og koriander løfter frem den kubanske følelsen. Suppen kan enkelt gjøres mer rustikk, og for et mer autentisk utseende kan hvite bønner byttes ut med svarte. Det er godt hvis suppen blendes grovt i stedet for helt fint. Tradisjonelt serverer kubanerne gjerne nykokt ris som tilbehør til suppen.

Ingredienser
Suppen:
-
Løk, finhakket 150.0 g
-
Paprika, grønn 150.0 g
-
Koriander, malt 2.0 g
-
Allehånde 1.0 g
-
Spisskummen, malt 1.0 g
-
Hvite bønner, lagt i bløt over natten 380.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk
-
Vann 2.4 l
-
Salt 10.0 g
-
Grønnkål 200.0 g
Til servering:
-
Avokado i biter 90.0 g
-
Koriander, frisk 12.0 g
-
Lime 1.0 stk
Fremgangsmåte
-
Suppen:
- Sauter løk og grønn paprika i margarin i 5 minutter, tilsett krydderne og fres videre i noen minutter under omrøring.
- Tilsett bønnene (hell først av bløtevannet og skyll grundig), laurbærblader, grønnsaksbuljong, salt og vann. Kok opp og la suppen småkoke i 50 minutter.
- Fjern laurbærbladene og blend suppen til ønsket konsistens. Tilsett opptint grønnkål.
- Kok opp og smak til med nypresset limejuice og nykvernet, svart pepper.
-
Til servering:
- Server suppen med Knorr Fraiche, avokado, koriander og limebåter.