Klar fiskebuljong med torsk og risnudler
Et tradisjonelt kambodsjansk måltid består av mange forskjellige retter som alle plukker litt fra. Krydringen er mild, men maten har masse smak. Dette er en hverdagsbuljong fra khmerfolket, og herlig med masse smak.

Ingredienser
Buljong
-
Vann 2.5 l
-
Sitrongress 50 g
-
Sukker 15 g
-
Torskefilet 750 g
-
Gulrot, strimlet 150 g
-
Risnudler, kokte 400 g
-
Grønn chili, tynne skiver 5 g
-
Cherrytomater 300 g
-
Sjalottløk, skivet 75 g
-
Bønnespirer 300 g
-
Vårløk 60 g
-
Koriander, frisk 47 g
-
Løk, ristet 35 g
Fremgangsmåte
-
Buljong
- Hell vann og fond i en gryte. Knus endene på sitrongresset og tilsett i gryten sammen med ingefærpuré og sukker, og kok opp. Senk varmen til lav og la det småkoke i 3-4 minutter.
- Sil buljongen ned i en ren kjele. Kok opp og legg i fisken. Senk varmen til middels og la fisken småkoke i 3-4 minutter. Løft ut fisken og legg den til side.
- Ha gulrøtter, nudler, chili, delte tomater og sjalottløk i buljongen. Kok opp, senk varmen til middels og la småkoke i 2-3 minutter, så alt blir varmt.
-
Servering
- Anrett fisk og bønnespirer i serveringsboller. Hell på den varme buljongen og legg hakket koriander, ristet løk og strimlet vårløk på toppen.