Klar fiskebuljong med torsk og risnudler
Et tradisjonelt kambodsjansk måltid består av mange forskjellige retter som alle plukker litt fra. Krydringen er mild, men maten har masse smak. Dette er en hverdagsbuljong fra khmerfolket, og herlig med masse smak.

Ingredienser
Klar fiskebuljong med torsk og risnudler
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Buljong
Vann
/l
2.5 l
0%
Sitrongress
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Ingefær Puré 750g
/g
50.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Sukker
/g
15.0 g
0%
Torskefilet
/g
750.0 g
0%
Gulrot, strimlet
/g
150.0 g
0%
Risnudler, kokte
/g
400.0 g
0%
Grønn chili, tynne skiver
/g
5.0 g
0%
Cherrytomater
/g
300.0 g
0%
Sjalottløk, skivet
/g
75.0 g
0%
Bønnespirer
/g
300.0 g
0%
Vårløk
/g
60.0 g
0%
Koriander, frisk
/g
47.0 g
0%
Løk, ristet
/g
35.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Buljong
-
Vann 2.5 l
-
Sitrongress 50.0 g
-
Sukker 15.0 g
-
Torskefilet 750.0 g
-
Gulrot, strimlet 150.0 g
-
Risnudler, kokte 400.0 g
-
Grønn chili, tynne skiver 5.0 g
-
Cherrytomater 300.0 g
-
Sjalottløk, skivet 75.0 g
-
Bønnespirer 300.0 g
-
Vårløk 60.0 g
-
Koriander, frisk 47.0 g
-
Løk, ristet 35.0 g
Fremgangsmåte
-
Buljong
- Hell vann og fond i en gryte. Knus endene på sitrongresset og tilsett i gryten sammen med ingefærpuré og sukker, og kok opp. Senk varmen til lav og la det småkoke i 3-4 minutter.
- Sil buljongen ned i en ren kjele. Kok opp og legg i fisken. Senk varmen til middels og la fisken småkoke i 3-4 minutter. Løft ut fisken og legg den til side.
- Ha gulrøtter, nudler, chili, delte tomater og sjalottløk i buljongen. Kok opp, senk varmen til middels og la småkoke i 2-3 minutter, så alt blir varmt.
-
Servering
- Anrett fisk og bønnespirer i serveringsboller. Hell på den varme buljongen og legg hakket koriander, ristet løk og strimlet vårløk på toppen.