Kicking Cabbage Sauté
Denne retten spises hele året, men den har både en høytid og et sagn knyttet til seg. Det sies at hvis man spiser retten første nyttårsdag, kommer året til å bringe lykke.

Ingredienser
Kål
-
Bacon 250.0 g
-
gul løk, hakket 200.0 g
-
Grønnkål 1.0 kg
-
Vann 7.5 dl
-
Salt 3.0 g
-
Pepper, svart 1.0 g
-
1 Knivspiss Chiliflak
Fremgangsmåte
-
Kål
- Varm margarin i en stor gryte over middels til høy varme.
- Tilsett baconterninger og stek til de er sprø.
- Tilsett løkhakket og stek det mørt. Det tar ca. 5 minutter.
- Tilsett hvitløkspuré og stek videre i 1 minutt. Tilsett grønnkålen og stek videre.
- Varm vannet i en kjele og tilsett hønsekraft. Hell buljongen over kålblandingen og smak til med salt, pepper og chiliflak.
- Skru ned varmen og la retten småkoke under lokk i 30 minutter, eller til kålen er mør.