Juletorsk med rødvinsaus og potetpuré med hvitløk
Rødvinsaus er et utradisjonelt alternativ til torsk, men kombinasjonen gir en spennende smaksopplevelse!

Ingredienser
Torsk
-
Torskefilet
Rødvinsaus
-
Rapsolje 25.0 ml
-
Hvitløk, finkuttet 20.0 g
-
Sjalottløk, finkuttet 50.0 g
-
Knorr Rødvinssaus 22L 170.0 g
-
Vann 750.0 ml
-
Smør 100.0 g
Potetpure med hvitløk
-
Potet
Tilbehør
-
Gulrot 500.0 g
-
Brunt sukker 50.0 g
Fremgangsmåte
-
Torsk
- Gni fisken godt inn med salt. Stek torskefileen med skinnsiden ned.
-
Rødvinsaus
- Fres sjalottløk og hvitløk i litt olje.
- Ha over Knorr kyllingfond, vann og Knorr rødvinsauspulver.
- Kok opp og la koke i ca 5 min.
- Ta sausen av platen og monter inn smør.
-
Potetpure med hvitløk
- Kok potetene i vann uten salt.
- Ha i piske og Knorr hvitløkspureen.
- Kjør dette til purè og smak til med salt og pepper.
-
Tilbehør
- Kok gulerøttene møre, og glaser de lett i en panne med smør og sukker.