Grønnkålsalat med bratwurst, poteter, stekt blomkål, sopp og røkt chilidressing
Bratwurst er et selvsagt innslag på enhver Oktoberfest. Her har vi laget en variant i form av en grønnkålsalat.

Ingredienser
Salat:
-
Korv, bratwurst 10.0 stk
-
Poteter, skrelt 0.5 kg
-
Blomkålbuketter 0.5 kg
-
Sjampignon, hakket 400.0 g
-
Rød paprika, terninger 200.0 g
-
gul løk, hakket 400.0 g
-
Grønnkål 200.0 g
-
Cherrytomater 200.0 g
-
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver 300.0 g
-
Rapsolje 0.8 dl
Chilidressing:
-
Chili pulver 2.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
Rødløkpickles:
-
Rødløk, skivet 400.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Sukker 200.0 g
-
Vann 2.0 dl
-
Salt 6.0 g
Fremgangsmåte
-
Salat:
- Kok potetene, la dem avkjøle og del dem i skiver eller terninger når de er blitt lunkne. Legg dem i en bolle eller annen beholder.
- Bland sjampinjongene med hvitløkpureen og oljen, ha alt over i en form med litt salt og stek ved 150 grader i 15 minutter.
- Gjør det samme med blomkålen. Sett blomkålen inn samtidig med sjampinjongene, men øk varmen til 180 grader når sjampinjongene er ferdige og stek videre til blomkålen har fått farge.
- Del pølsene i 2x2 cm store biter og stek dem gylne. Legg pølsebitene over potetene.
- Stek løk og paprika ved middels temperatur med en del av fettet fra pølsene og timian, til løken får farge. Ha blandingen i bollen.
- Sauter grønnkålen raskt og tilsett den i de øvrige ingrediensene, bland og tilsett salt.
-
Chilidressing:
- Bland og server til salaten.
-
Rødløkpickles:
- Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp og rør om til sukkeret er oppløst.
- La laken avkjøle og tilsett resten av vannet og eddiken.
- Hell væsken over rødløken, helst dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
- Ha den over salaten ved servering.