Grønnkålsalat med bratwurst, poteter, stekt blomkål, sopp og røkt chilidressing
Bratwurst er et selvsagt innslag på enhver Oktoberfest. Her har vi laget en variant i form av en grønnkålsalat.

Ingredienser
Grønnkålsalat med bratwurst, poteter, stekt blomkål, sopp og røkt chilidressing
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Salat:
Korv, bratwurst
/stk
10.0 stk
0%
Poteter, skrelt
/kg
0.5 kg
0%
Blomkålbuketter
/kg
0.5 kg
0%
Sjampignon, hakket
/g
400.0 g
0%
Rød paprika, terninger
/g
200.0 g
0%
gul løk, hakket
/g
400.0 g
0%
Grønnkål
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Hvitløk Puré 750g
/g
20.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Cherrytomater
/g
200.0 g
0%
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver
/g
300.0 g
0%
Rapsolje
/dl
0.8 dl
0%
Chilidressing:
Hellmann's Real Majones 10kg
/g
300.0 g
0%

Chili pulver
/g
2.0 g
0%
Paprika, røkt
/g
3.0 g
0%
HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
0.0 ml
0%

Rødløkpickles:
Rødløk, skivet
/g
400.0 g
0%
Eddik
/dl
1.0 dl
0%
Sukker
/g
200.0 g
0%
Vann
/dl
2.0 dl
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Salat:
-
Korv, bratwurst 10.0 stk
-
Poteter, skrelt 0.5 kg
-
Blomkålbuketter 0.5 kg
-
Sjampignon, hakket 400.0 g
-
Rød paprika, terninger 200.0 g
-
gul løk, hakket 400.0 g
-
Grønnkål 200.0 g
-
Cherrytomater 200.0 g
-
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver 300.0 g
-
Rapsolje 0.8 dl
Chilidressing:
-
Chili pulver 2.0 g
-
Paprika, røkt 3.0 g
Rødløkpickles:
-
Rødløk, skivet 400.0 g
-
Eddik 1.0 dl
-
Sukker 200.0 g
-
Vann 2.0 dl
-
Salt 6.0 g
Fremgangsmåte
-
Salat:
- Kok potetene, la dem avkjøle og del dem i skiver eller terninger når de er blitt lunkne. Legg dem i en bolle eller annen beholder.
- Bland sjampinjongene med hvitløkpureen og oljen, ha alt over i en form med litt salt og stek ved 150 grader i 15 minutter.
- Gjør det samme med blomkålen. Sett blomkålen inn samtidig med sjampinjongene, men øk varmen til 180 grader når sjampinjongene er ferdige og stek videre til blomkålen har fått farge.
- Del pølsene i 2x2 cm store biter og stek dem gylne. Legg pølsebitene over potetene.
- Stek løk og paprika ved middels temperatur med en del av fettet fra pølsene og timian, til løken får farge. Ha blandingen i bollen.
- Sauter grønnkålen raskt og tilsett den i de øvrige ingrediensene, bland og tilsett salt.
-
Chilidressing:
- Bland og server til salaten.
-
Rødløkpickles:
- Bland halvparten av vannet med sukkeret, varm opp og rør om til sukkeret er oppløst.
- La laken avkjøle og tilsett resten av vannet og eddiken.
- Hell væsken over rødløken, helst dagen i forveien. Oppbevares kjølig.
- Ha den over salaten ved servering.