Grillet svinekam, konfitert ribbe med smørbakt sellerirot, syltet eplebånd og grillet løksaus
To varianter av svinekjøtt på samme tallerken, med helt forskjellig smaker. Men begge typer passer utmerket sammen med sellerirot og det syltede eplet

Ingredienser
Grillet svinekam, konfitert ribbe med smørbakt sellerirot, syltet eplebånd og grillet løksaus
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€60000.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Svinekam
Svinekam
/g
2000.0 g
0%
Salt Og Pepper
/
0.0
0%
Konfitert svineribbe
Svineribbe
/g
1000.0 g
0%
Flaksalt
/
0.0
0%
Rapsolje
/dl
10.0 dl
0%
Smørbakt sellerirot
Sellerirot
/kg
1.0 kg
0%
Smør
/g
100.0 g
0%
Hvitløk
/g
10.0 g
0%
Timian, fersk
/g
10.0 g
0%
Syltet eplebånd
Eple(r)
/st
2.0 st
0%
MAILLE Eplesidereddik 6x500ml flaske
/cl
30.0 cl
0%
Sukker
/dl
0.3 dl
0%
Vann
/dl
0.3 dl
0%
Grillet løksaus med Maille Old style sennep
Løk, gul
/stk
2.0 stk
0%
Hvitløk, finkuttet
/stk
4.0 stk
0%
Hvitvin
/dl
2.0 dl
0%
MAILLE Sherryeddik 6x500ml flaske
/dl
1.0 dl
0%
Knorr Kyllingfond konsentrat 50L
/l
1.0 l
0%

Egg og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Maille Sennep Grov Oldstyle 1kg
/ml
20.0 ml
0%

Salt
/kg
0.0 kg
0%
1 Ts Sitronsaft
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Svinekam
-
Svinekam 2000.0 g
-
Salt Og Pepper
Konfitert svineribbe
-
Svineribbe 1000.0 g
-
Flaksalt
-
Rapsolje 10.0 dl
Smørbakt sellerirot
-
Sellerirot 1.0 kg
-
Smør 100.0 g
-
Hvitløk 10.0 g
-
Timian, fersk 10.0 g
Syltet eplebånd
-
Eple(r) 2.0 st
-
MAILLE Eplesidereddik 6x500ml flaske 30.0 cl
-
Sukker 0.3 dl
-
Vann 0.3 dl
Grillet løksaus med Maille Old style sennep
-
Løk, gul 2.0 stk
-
Hvitløk, finkuttet 4.0 stk
-
Hvitvin 2.0 dl
-
MAILLE Sherryeddik 6x500ml flaske 1.0 dl
-
Salt
-
1 Ts Sitronsaft
Fremgangsmåte
-
Svinekam
Rut fettet på svinet og del i 10 like stykkerSalt og pepre kjøttet godtGrill kjøttet godt på alle siderStek til en kjernetemperatur på ca 58 grader, og la hvile seg ferdig -
Konfitert svineribbe
Ha godt med grovsalt på svineribben og salt i minst 12 timer.Skyll av og legg ribben i en liten ildfast form.Dekk ribben med olje (eller gjerne andefett) og ha aluminiumsfolie over formenBak på 80 grader i minst 12 timerLa ribben kjøle seg ned i fettet - Skjær av svoren, porsjoner og brun av kjøttet før servering -
Smørbakt sellerirot
Skrell selleriroten og kok i lettsaltet vann i 5 minutterHa sellerien i en ildfast form og ha smør, hvitløk og timian iBak på 180 grader i ca 45 minutter, til sellerien er helt mør igjennomØs det smeltete smøret over sellerien hvert 10 minutt -
Syltet eplebånd
Kok syltelake på eddik, sukker og vannHøvl eplet på en båndmaskin og kutt i omtrent 15 cm lange båndHa eplet og syltelaken i en vakuumpose og vakuumer -
Grillet løksaus med Maille Old style sennep
Snitt løken og hvitløkenFres løken godt i en kjele med litt olje. Løken skal nesten bli litt brentTilsett hvitvin og eddik og reduser til halvpartenHa i Knorr Kyllingfond og reduser igjen til halvpartenSil sausen og smak til med salt og sitronjuiceTilsett sennepen rett før servering