Grillet svinekam, konfitert ribbe med smørbakt sellerirot, syltet eplebånd og grillet løksaus
To varianter av svinekjøtt på samme tallerken, med helt forskjellig smaker. Men begge typer passer utmerket sammen med sellerirot og det syltede eplet

Ingredienser
Svinekam
-
Svinekam 2000.0 g
-
Salt Og Pepper
Konfitert svineribbe
-
Svineribbe 1000.0 g
-
Flaksalt
-
Rapsolje 10.0 dl
Smørbakt sellerirot
-
Sellerirot 1.0 kg
-
Smør 100.0 g
-
Hvitløk 10.0 g
-
Timian, fersk 10.0 g
Syltet eplebånd
-
Eple(r) 2.0 st
-
MAILLE Eplesidereddik 6x500ml flaske 30.0 cl
-
Sukker 0.3 dl
-
Vann 0.3 dl
Grillet løksaus med Maille Old style sennep
-
Løk, gul 2.0 stk
-
Hvitløk, finkuttet 4.0 stk
-
Hvitvin 2.0 dl
-
Salt
-
1 Ts Sitronsaft
Fremgangsmåte
-
Svinekam
Rut fettet på svinet og del i 10 like stykker
Salt og pepre kjøttet godt
Grill kjøttet godt på alle sider
Stek til en kjernetemperatur på ca 58 grader, og la hvile seg ferdig
-
Konfitert svineribbe
Ha godt med grovsalt på svineribben og salt i minst 12 timer.Skyll av og legg ribben i en liten ildfast form.Dekk ribben med olje (eller gjerne andefett) og ha aluminiumsfolie over formenBak på 80 grader i minst 12 timerLa ribben kjøle seg ned i fettet - Skjær av svoren, porsjoner og brun av kjøttet før servering -
Smørbakt sellerirot
Skrell selleriroten og kok i lettsaltet vann i 5 minutter
Ha sellerien i en ildfast form og ha smør, hvitløk og timian i
Bak på 180 grader i ca 45 minutter, til sellerien er helt mør igjennom
Øs det smeltete smøret over sellerien hvert 10 minutt
-
Syltet eplebånd
Kok syltelake på eddik, sukker og vann
Høvl eplet på en båndmaskin og kutt i omtrent 15 cm lange bånd
Ha eplet og syltelaken i en vakuumpose og vakuumer
-
Grillet løksaus med Maille Old style sennep
Snitt løken og hvitløken
Fres løken godt i en kjele med litt olje. Løken skal nesten bli litt brent
Tilsett hvitvin og eddik og reduser til halvparten
Ha i Knorr Kyllingfond og reduser igjen til halvparten
Sil sausen og smak til med salt og sitronjuice
Tilsett sennepen rett før servering