Menu

Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Svinekam

  • Svinekam 2000.0 g
  • Salt og pepper

Konfitert svineribbe

  • Svineribbe 1000.0 g
  • Flaksalt
  • Rapsolje 10.0 dl

Smørbakt sellerirot

  • Sellerirot 1.0 kg
  • Smør 100.0 g
  • Hvitløk 10.0 g
  • Timian, fersk 10.0 g

Syltet eplebånd

  • Eple(r) 2.0 st
  • MAILLE Eplesidereddik 6x500ml flaske 30.0 cl
  • Sukker 0.3 dl
  • Vann 0.3 dl

Grillet løksaus med Maille Old style sennep

  1. Svinekam

    Rut fettet på svinet og del i 10 like stykker

    Salt og pepre kjøttet godt

    Grill kjøttet godt på alle sider

    Stek til en kjernetemperatur på ca 58 grader, og la hvile seg ferdig

  2. Konfitert svineribbe

    Ha godt med grovsalt på svineribben og salt i minst 12 timer. 
    Skyll av og legg ribben i en liten ildfast form.
    Dekk ribben med olje (eller gjerne andefett) og ha aluminiumsfolie over formen 
    Bak på 80 grader i minst 12 timer 
    La ribben kjøle seg ned i fettet - Skjær av svoren, porsjoner og brun av kjøttet før servering  
  3. Smørbakt sellerirot

     Skrell selleriroten og kok i lettsaltet vann i 5 minutter

    Ha sellerien i en ildfast form og ha smør, hvitløk og timian i

    Bak på 180 grader i ca 45 minutter, til sellerien er helt mør igjennom

    Øs det smeltete smøret over sellerien hvert 10 minutt

  4. Syltet eplebånd

    Kok syltelake på eddik, sukker og vann

    Høvl eplet på en båndmaskin og kutt i omtrent 15 cm lange bånd

    Ha eplet og syltelaken i en vakuumpose og vakuumer

  5. Grillet løksaus med Maille Old style sennep

    Snitt løken og hvitløken

    Fres løken godt i en kjele med litt olje. Løken skal nesten bli litt brent

    Tilsett hvitvin og eddik og reduser til halvparten

    Ha i Knorr Kyllingfond og reduser igjen til halvparten

    Sil sausen og smak til med salt og sitronjuice

    Tilsett sennepen rett før servering