Menu

Ingredienser

+

Svinekam

  • Svinekam 2000.0 g
  • Salt Og Pepper

Konfitert svineribbe

  • Svineribbe 1000.0 g
  • Flaksalt
  • Rapsolje 10.0 dl

Smørbakt sellerirot

  • Sellerirot 1.0 kg
  • Smør 100.0 g
  • Hvitløk 10.0 g
  • Timian, fersk 10.0 g

Syltet eplebånd

  • Eple(r) 2.0 st
  • MAILLE Eplesidereddik 6x500ml flaske 30.0 cl
  • Sukker 0.3 dl
  • Vann 0.3 dl

Grillet løksaus med Maille Old style sennep


To varianter av svinekjøtt på samme tallerken, med helt forskjellig smaker. Men begge typer passer utmerket sammen med sellerirot og det syltede eplet

...

Fremgangsmåte

  1. Svinekam

    Rut fettet på svinet og del i 10 like stykkerSalt og pepre kjøttet godtGrill kjøttet godt på alle siderStek til en kjernetemperatur på ca 58 grader, og la hvile seg ferdig
  2. Konfitert svineribbe

    Ha godt med grovsalt på svineribben og salt i minst 12 timer. 
    Skyll av og legg ribben i en liten ildfast form.
    Dekk ribben med olje (eller gjerne andefett) og ha aluminiumsfolie over formen 
    Bak på 80 grader i minst 12 timer 
    La ribben kjøle seg ned i fettet - Skjær av svoren, porsjoner og brun av kjøttet før servering  
  3. Smørbakt sellerirot

     Skrell selleriroten og kok i lettsaltet vann i 5 minutterHa sellerien i en ildfast form og ha smør, hvitløk og timian iBak på 180 grader i ca 45 minutter, til sellerien er helt mør igjennomØs det smeltete smøret over sellerien hvert 10 minutt
  4. Syltet eplebånd

    Kok syltelake på eddik, sukker og vannHøvl eplet på en båndmaskin og kutt i omtrent 15 cm lange båndHa eplet og syltelaken i en vakuumpose og vakuumer
  5. Grillet løksaus med Maille Old style sennep

    Snitt løken og hvitløkenFres løken godt i en kjele med litt olje. Løken skal nesten bli litt brentTilsett hvitvin og eddik og reduser til halvpartenHa i Knorr Kyllingfond og reduser igjen til halvpartenSil sausen og smak til med salt og sitronjuiceTilsett sennepen rett før servering
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny