Gjeddeburger med tahini-majones
Nydelige gjeddeburgere med tahinimajones. Bedre fiskeburgere finnes ikke!

Ingredienser
Gjeddebiffer (10 hamburgere):
-
Gjeddefilet 1 kg
-
Egg 3 stk
-
Sitronskall 20 g
-
Spisskummen, malt 2 g
-
Koriander, malt 2 g
-
Bladpersille 50 g
-
Salt 8 g
Marinert fennikel:
-
Fennikel 150 g
-
Fennikelfrø 2 g
Tahini-majones:
-
Tahini 40 g
-
Sitronsaft 0.2 dl
Urtesalat:
-
Ruccola salat 100 g
-
Dill, frisk 30 g
Til servering:
-
Hamburgerbrød 10 stk
Fremgangsmåte
-
Gjeddebiffer (10 hamburgere):
- Mal gjeddefiletene tre ganger, eller bestill ferdig gjeddefarse.
- Ha den kalde gjeddefarsen i en bolle, og tilsettkrydderne. Bearbeide massen med en sleiv, og tilsett fløte og eggene, litt av gangen.
- Bland til slutt innhakket bladpersille. La massen ligge i kjøleskapet i 1 time.
- Lag biffer på 150 g av massen og paner demi strøkavring.
- La biffene få farge i en stekepanne med margarin.
- Stek dem deretter i stekeovn ved 100 gradertil biffene har en kjernetemperatur på 68°C.
-
Marinert fennikel:
- Skyll fennikelen og skjær den i tynne skiver.
- Bland sammen sitrusvinaigrette og fennikelfrø.
- Mariner fennikelskivene i vinaigretten.
-
Tahini-majones:
- Bland sammen ingrediensene og ha dem i en sprayflaske. Oppbevares kaldt.
-
Urtesalat:
- Bland ingrediensene.
-
Til servering:
- Varm hamburgerbrødene.
- Legg sammen hamburgerne og anrett urtesalaten. Server.