Ingredienser
Flankestek Rossini
-
Flankestek 2.0 g
-
Salt og pepper
-
Andeleverterrin 500.0 g
-
Trøffel, svart
-
loff, skiver ristet 10.0 stk
Sherrysaus
-
Sjalottløk 100.0 g
-
Gulrot 200.0 g
-
Pastinakk 150.0 g
-
Hvitløk 10.0 g
-
Madeira (vin) 500.0 ml
-
Sherry,tørr 200.0 g
-
Timian, fersk
-
Pepper, svart
-
Solbærgelé
Tilbehør
-
Haricots verts 500.0 g
-
Baby spinat 100.0 g
Fremgangsmåte
-
Flankestek Rossini
- Brun flankesteken godt i flytende margarin på begge sider i varm jernpanne. Salt og pepre. Stek ferdig i ovn ved 160 grader i 3-4 minutter, og la deretter kjøttet hvile i 15 minutter. Skjær opp tynt rett før servering.
-
Sherrysaus
- La gulrøtter, pastinakk og løk putre i flytende margarin på middels varme i 30 minutter. Øk deretter varmen og hell på vinen. Reduser til omtrent halvparten av væsken er igjen.
- Tilsett krydder og demi glace. La det koke sammen noen øyeblikk før sausen siles. Smak til med solbærgelé, litt mer god sherry og litt salt og pepper.
-
Tilbehør
- Kok haricot verts raskt i salt vann så de beholder spenst og tyggemotstand. Stek spinaten lett i varm panne og smak til med salt.
- Server retten som klassisk rossini med stekt brød, tilsatt sautert spinat, skivet biff, perfekt foie gras, haricot verts og dekorert med sherrysaus.