Vi elsker fiskekaker. Det er en rett etter vår smak, for den er både god og bidrar til å redusere mengden mat vi kaster. Fiskekaker har alltid vært brukt til å spise restene av gårsdagens fiskemiddag på en lekker måte. For hvem elsker ikke en sprøstekt fiskekake med lekker dipp og litt sitron? Kjært barn har mange navn. Det er bare å nevne Satsumage, Chiftele de peste, Bacalhal osv.

Ingredienser
Fiskekaker
-
Hvit fisk 1.5 kg
-
Egg 4.0 stk
-
Paprika krydda 12.0 g
-
Hvetemel 50.0 g
-
Krydderurter, ferske 10.0 g
-
Pankomel 400.0 g
Remulade
-
Pickles 200.0 g
-
Estragon, i lake 15.0 g
Salat
-
Agurk 1.0 kg
-
Rødløk 400.0 g
-
Mynte, fersk 40.0 g
-
Rosepepper hvis ønskelig
Fremgangsmåte
-
Fiskekaker
- Skjær fisken i mindre biter.
- Kjør fisken i kjøkkenmaskinen sammen med litt salt, halvparten av eggene og paprikapuré til en grov konsistens (farsen må ikke være for fin).
- Tilsett hvetemel i farsen og la den hvile 1 time kjølig.
- Finhakk krydderurtene og bland dem inn i farsen.
- Form farsen til fiskekaker, vend dem i egg og paner dem.
- Kakene stekes i flytende margarin til de er gylne og sprø.
-
Remulade
- Bland pickles, majones og estragon til en grov remulade.
-
Salat
- Agurken skylles og kjernene fjernes.
- Løken skrelles og skjæres i fine strimler.
- Mynten finhakkes og blandes i.
- Vinaigrette vispes med Umami.
- Dressing, rosépepper og grønt blandes og serveres til fiskekakene.