Menu

Ingredienser

+

Salat


«Fattoush» er en salat av arabisk og tyrkisk opphav. Salaten oppsto som en restesalat, der ingrediensene kunne variere fra dag til dag. Men én ingrediens er alltid med, og det er det oljefriterte brødet. Ofte bruker man gårsdagens brød, og det er alltid flatbrød eller pitabrød. Salaten finnes på de aller fleste markeder i de arabiske landene. Den er rustikk og lekker å spise, for den har mange ulike konsistenser og en god balanse mellom syre og det fete brødet. Salaten kan spises som en selvstendig vegetarrett eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. Salatens ingredienser passer perfekt til alle former for krydret kjøtt som kommer fra Midtøsten.

...

Fremgangsmåte

  1. Salat

    1. Bryt pitabrødet i biter, mariner det godt i olivenolje, dryss med havsalt og stek det sprøtt i ovnen.
    2. Anrett salaten med rustikt oppskåret agurk, halve tomater, smuldret hvit geitost, hjertesalat, rødløk, fersk mynte og hakket persille. Vend til slutt de sprø pitakrutongene i salaten.
    3. Visp sammen rosépepper, sitrusvinaigrette, hvitløkspasta, spisskummen, Umami og eplecidereddik og mariner salaten i denne – serveres med en gang.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny