Fattoush – Sprø salat med fritert pita og syltet sitron
«Fattoush» er en salat av arabisk og tyrkisk opphav. Salaten oppsto som en restesalat, der ingrediensene kunne variere fra dag til dag. Men én ingrediens er alltid med, og det er det oljefriterte brødet. Ofte bruker man gårsdagens brød, og det er alltid flatbrød eller pitabrød. Salaten finnes på de aller fleste markeder i de arabiske landene. Den er rustikk og lekker å spise, for den har mange ulike konsistenser og en god balanse mellom syre og det fete brødet. Salaten kan spises som en selvstendig vegetarrett eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. Salatens ingredienser passer perfekt til alle former for krydret kjøtt som kommer fra Midtøsten.

Ingredienser
Fattoush – Sprø salat med fritert pita og syltet sitron
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Salat
Pitabrød
/stk
5.0 stk
0%
Olivenolje
/ml
50.0 ml
0%
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver
/g
300.0 g
0%
Saltsyltet sitron
/g
100.0 g
0%
Cherrytomater
/g
300.0 g
0%
Geitost, hvit
/g
200.0 g
0%
Hjertesalat
/g
300.0 g
0%
Rødløk, skivet
/g
200.0 g
0%
Mynte, fersk
/g
20.0 g
0%
Persille, hakket
/g
30.0 g
0%
Rosèpepper
/g
3.0 g
0%
Hellmann's Citrus Vinaigrette 1L
/dl
3.0 dl
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
25.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Spisskummen, malt
/g
2.0 g
0%
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
5.0 g
0%

Eddik av eplecider
/ml
50.0 ml
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Salat
-
Pitabrød 5.0 stk
-
Olivenolje 50.0 ml
-
Agurk, uten kjerner, skåret i skiver 300.0 g
-
Saltsyltet sitron 100.0 g
-
Cherrytomater 300.0 g
-
Geitost, hvit 200.0 g
-
Hjertesalat 300.0 g
-
Rødløk, skivet 200.0 g
-
Mynte, fersk 20.0 g
-
Persille, hakket 30.0 g
-
Rosèpepper 3.0 g
-
Spisskummen, malt 2.0 g
-
Eddik av eplecider 50.0 ml
Fremgangsmåte
-
Salat
- Bryt pitabrødet i biter, mariner det godt i olivenolje, dryss med havsalt og stek det sprøtt i ovnen.
- Anrett salaten med rustikt oppskåret agurk, halve tomater, smuldret hvit geitost, hjertesalat, rødløk, fersk mynte og hakket persille. Vend til slutt de sprø pitakrutongene i salaten.
- Visp sammen rosépepper, sitrusvinaigrette, hvitløkspasta, spisskummen, Umami og eplecidereddik og mariner salaten i denne – serveres med en gang.