Dillsyltet makrell med urtemajones
Ved å sylte makrellen får man ut maks av smakene. Server med en majones på sesongens urter

Ingredienser
Dillsyltet makrell
-
Makrellfileter 5.0 stk
-
Sukker 4.0 dl
-
Vann 4.0 dl
-
Dill, frisk 0.1 kg
Urtemajones
-
Eggeplomme 40.0 g
-
1 Ts Sitronsaft
-
Rapsolje 2.0 dl
-
Urter, Kjørvel, Persille, Dill
Fremgangsmåte
-
Dillsyltet makrell
Kok opp eddik, sukker, vann og krondill og kjøl ned til ca 60 grader.Skjær skinnet av makrellfileten og del den i to på langs.Legg makrellen i en liten form (f.eks. brødform) og hell den varme laken over.Sett makrellen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer, gjerne over natten. -
Urtemajones
Ha alle ingrediensene, utenom urtene, i en høy beholder, som ett lite litermål eller lignende.
La stå en liten stund, slik at oljen legger seg på toppen og væsken ligger i bunnen.
Sett stavmikseren forsiktig i bunnen av beholderen og kjør forsiktig inn litt og litt av oljen.
Bland til slutt inn urtene
Server med stekt nypotet