Menu

Ingredienser

+

Dillsyltet makrell

Urtemajones


Ved å sylte makrellen får man ut maks av smakene. Server med en majones på sesongens urter

...

Fremgangsmåte

  1. Dillsyltet makrell

    Kok opp eddik, sukker, vann og krondill og kjøl ned til ca 60 grader. 
    Skjær skinnet av makrellfileten og del den i to på langs.
    Legg makrellen i en liten form (f.eks. brødform) og hell den varme laken over.
    Sett makrellen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer, gjerne over natten.   
  2. Urtemajones

    Ha alle ingrediensene, utenom urtene, i en høy beholder, som ett lite litermål eller lignende. La stå en liten stund, slik at oljen legger seg på toppen og væsken ligger i bunnen. Sett stavmikseren forsiktig i bunnen av beholderen og kjør forsiktig inn litt og litt av oljen. Bland til slutt inn urteneServer med stekt nypotet
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny