Dillsyltet makrell med urtemajones
Ved å sylte makrellen får man ut maks av smakene. Server med en majones på sesongens urter

Ingredienser
Dillsyltet makrell med urtemajones
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Dillsyltet makrell
Makrellfileter
/stk
5.0 stk
0%
EPLESIDEREDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
400.0 ml
0%

Sukker
/dl
4.0 dl
0%
Vann
/dl
4.0 dl
0%
Dill, frisk
/kg
0.1 kg
0%
Urtemajones
Eggeplomme
/g
40.0 g
0%
Maille Sennep Dijon Original 1kg
/ml
10.0 ml
0%

HVITVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
10.0 ml
0%

1 Ts Sitronsaft
/
0.0
0%
Rapsolje
/dl
2.0 dl
0%
Urter, Kjørvel, Persille, Dill
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Dillsyltet makrell
-
Makrellfileter 5.0 stk
-
Sukker 4.0 dl
-
Vann 4.0 dl
-
Dill, frisk 0.1 kg
Urtemajones
-
Eggeplomme 40.0 g
-
1 Ts Sitronsaft
-
Rapsolje 2.0 dl
-
Urter, Kjørvel, Persille, Dill
Fremgangsmåte
-
Dillsyltet makrell
Kok opp eddik, sukker, vann og krondill og kjøl ned til ca 60 grader.Skjær skinnet av makrellfileten og del den i to på langs.Legg makrellen i en liten form (f.eks. brødform) og hell den varme laken over.Sett makrellen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer, gjerne over natten. -
Urtemajones
Ha alle ingrediensene, utenom urtene, i en høy beholder, som ett lite litermål eller lignende. La stå en liten stund, slik at oljen legger seg på toppen og væsken ligger i bunnen. Sett stavmikseren forsiktig i bunnen av beholderen og kjør forsiktig inn litt og litt av oljen. Bland til slutt inn urteneServer med stekt nypotet