Caesarsalat på kål
En høst- og vintertilpasset «cæsarsalat» med masse tyggemotstand og herlig sprøhet. Serveres enten som tilbehør eller som hovedrett sammen med fisk, kylling eller planteprotein.

Ingredienser
Caesardressing
-
Parmesanost, revet 100.0 g
-
Sitronjuice 15.0 ml
Salat
-
Fenikkel, tynt skivet 250.0 g
-
Blomkålbuketter 300.0 g
-
Grønnkål 200.0 g
-
Rosenkål 150.0 g
-
Eple(r) 150.0 g
-
Krutonger 80.0 g
Fremgangsmåte
-
Caesardressing
- Bland majones med parmesan,sennep, sitronjuiceog hvitløk.
-
Salat
- Kok 2/3 av blomkålen mør og blansjer rosenkålen.
- Skjær resten av blomkålen og eplene i tynne skiver (crudité) på mandolin.
- Bland dressingen med den tilberedte blomkålen og de andre kålsortene.
- Topp salaten med skivet blomkål, eple og krutonger.