Borscht
Borscht er en tradisjonell russisk rødbetesuppe. God og enkel å lage. Denne er inspirert av områdene rundt Østersjøen og du kan velge å lage den vegetarisk som her, eller du kan tilsette fisk eller kjøtt.

Ingredienser
Borscht
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€1200.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Suppen:
Rødbeter
/kg
1.0 kg
0%
Gulrot
/g
150.0 g
0%
Sellerirot
/g
200.0 g
0%
Bakepoteter
/g
200.0 g
0%
gul løk, hakket
/g
100.0 g
0%
Hvitløksfedd
/stk
4.0 stk
0%
Vann
/l
3.0 l
0%
Savoykål
/g
235.0 g
0%
KNORR Tomatino 4 x 3 kg
/dl
2.0 dl
0%

havsalt
/g
0.0 g
0%
pepper, grovkvernet
/g
0.0 g
0%
Ved servering:
Dill, frisk
/g
0.0 g
0%
RØDVINSEDDIK MAILLE flaske 6x500ml
/ml
0.0 ml
0%

Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Suppen:
-
Rødbeter 1.0 kg
-
Gulrot 150.0 g
-
Sellerirot 200.0 g
-
Bakepoteter 200.0 g
-
gul løk, hakket 100.0 g
-
Hvitløksfedd 4.0 stk
-
Vann 3.0 l
-
Savoykål 235.0 g
-
havsalt
-
pepper, grovkvernet
Ved servering:
-
Dill, frisk
Fremgangsmåte
-
Suppen:
- Varm margarin i en stor kjele. Tilsett ternede rødbeter, gulrot, selleri, potet, løk og hvitløk og stek lett i et par minutter. Tilsett vann og grønnsaksfond, og smak til med salt og pepper.
- La suppen nesten koke, legg på lokk og la simre for 15 min. Tilsett kål og tomatino og la simre i ytterligere 20 min. Smak til med krydder og tilsett mer salt og pepper hvis nødvendig.
-
Ved servering:
- Smak til suppen med rødvinseddik og server med en klatt fraiche og et lite dryss av dill.