Jeg jobber i...

Fortsett

Vi oppdaterer innholdet
på bakgrunn av din type virksomhet

+

Baby-Shawarma

  • kalv, grytekjøtt 2.5 kg
  • Knorr Oksefond konsentrat 50L 1.0 dl
  • Shawarmakrydder 150.0 g
  • Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g 80.0 g
  • Knorr Umami (Allkrydder) 1kg 20.0 g
  • Løk, gul 400.0 g
  • Pitabrød, tynne 10.0 stk

Mynte-Sitrusdressing

  • Sitronsaft 1.0 dl
  • mynte, hakket 150.0 g

Shawarmakrydder

  • spisskummenfrø, hele 40.0 g
  • Korianderfrø 40.0 g
  • Nellik 4.0 stk
  • Svart pepper, hel 6.0 stk
  • Hvitløk, pulver 40.0 g
  • Paprika, pulver 20.0 g
  • Gurkemeie 5.0 g
  • Cayennepepper 5.0 g
  • Kanel, malt 5.0 g
  1. Baby-Shawarma

    1. Del opp og brun kalvekjøttet godt på alle sider.
    2. Bland kjøttet med shawarmakrydder, oksefond, hvitløkspasta og Umami i en vakuumpose og forsegl den.
    3. Posen settes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
    4. Posen åpnes og innholdet helles i en form.
    5. Kjøttet findeles mens kraften masseres inn i kjøttet.
    6. Løken snittes og sauteres sammen med kjøttet.
    7. Kjøttet anrettes på flatbrødet, og kan så garneres med tomat, agurk, løk, salat og mynte-sitrusdressing.
    Tips! Har du ikke mulighet til å vakuumere kjøttet, kan det i stedet dekkes med folie før det bakes i ovnen.
  2. Mynte-Sitrusdressing

    1. Bland Fraiche, Piske, sitronsaft og mynte til en dressing.
    2. La dressingen hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Shawarmakrydder

    1. Rist spisskummen, koriander, nelliker og pepperkorn i tørr panne til duftstoffene frigjøres.
    2. Støt dem fint i en morter eller mal dem i krydderkvern.
    3. Bland med resten av krydderne.
    4. Krydderblandingen kan oppbevares på glass med tett lokk.