Baby-shawarma med mynte-sitrusdressing
Shawarma kommer fra det tyrkiske ordet «cevirme», som betyr å snu. Shawarma kan lages med forskjellige typer kjøtt, eller av flere stykningsdeler av samme type kjøtt. Kjøttet marineres, settes på spyd og grilles vertikalt, så man hele tiden skjærer av det ytterste, ferdigstekte kjøttet. Det er samme tilberedningsmetode som vi kjenner fra brasilianske churrasco.

Ingredienser
Baby-shawarma med mynte-sitrusdressing
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Baby-Shawarma
kalv, grytekjøtt
/kg
25.0 kg
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
5.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Rama Professional Fraiche 24% 1L
/dl
5.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Shawarmakrydder
/g
150.0 g
0%
Knorr Hvitløk Krydderpasta 340g
/g
80.0 g
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Fisk og produkter derav: Nei
Knorr Umami (Allkrydder) 1kg
/g
20.0 g
0%

Løk, gul
/g
400.0 g
0%
Pitabrød, tynne
/stk
10.0 stk
0%
Mynte-Sitrusdressing
Sitronsaft
/dl
1.0 dl
0%
mynte, hakket
/g
150.0 g
0%
Shawarmakrydder
spisskummenfrø, hele
/g
40.0 g
0%
Korianderfrø
/g
40.0 g
0%
Nellik
/stk
4.0 stk
0%
Svart pepper, hel
/stk
6.0 stk
0%
Hvitløk, pulver
/g
40.0 g
0%
Paprika, pulver
/g
20.0 g
0%
Gurkemeie
/g
5.0 g
0%
Cayennepepper
/g
5.0 g
0%
Kanel, malt
/g
5.0 g
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Baby-Shawarma
-
kalv, grytekjøtt 25.0 kg
-
Shawarmakrydder 150.0 g
-
Løk, gul 400.0 g
-
Pitabrød, tynne 10.0 stk
Mynte-Sitrusdressing
-
Sitronsaft 1.0 dl
-
mynte, hakket 150.0 g
Shawarmakrydder
-
spisskummenfrø, hele 40.0 g
-
Korianderfrø 40.0 g
-
Nellik 4.0 stk
-
Svart pepper, hel 6.0 stk
-
Hvitløk, pulver 40.0 g
-
Paprika, pulver 20.0 g
-
Gurkemeie 5.0 g
-
Cayennepepper 5.0 g
-
Kanel, malt 5.0 g
Fremgangsmåte
-
Baby-Shawarma
- Del opp og brun kalvekjøttet godt på alle sider.
- Bland kjøttet med shawarmakrydder, oksefond, hvitløkspasta og Umami i en vakuumpose og forsegl den.
- Posen settes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
- Posen åpnes og innholdet helles i en form.
- Kjøttet findeles mens kraften masseres inn i kjøttet.
- Løken snittes og sauteres sammen med kjøttet.
- Kjøttet anrettes på flatbrødet, og kan så garneres med tomat, agurk, løk, salat og mynte-sitrusdressing.
-
Mynte-Sitrusdressing
- Bland Fraiche, Piske, sitronsaft og mynte til en dressing.
- La dressingen hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.
-
Shawarmakrydder
- Rist spisskummen, koriander, nelliker og pepperkorn i tørr panne til duftstoffene frigjøres.
- Støt dem fint i en morter eller mal dem i krydderkvern.
- Bland med resten av krydderne.
- Krydderblandingen kan oppbevares på glass med tett lokk.