Menu

Ingredienser

+

Baby-Shawarma

Mynte-Sitrusdressing

  • Sitronsaft 1.0 dl
  • mynte, hakket 150.0 g

Shawarmakrydder

  • spisskummenfrø, hele 40.0 g
  • Korianderfrø 40.0 g
  • Nellik 4.0 stk
  • Svart pepper, hel 6.0 stk
  • Hvitløk, pulver 40.0 g
  • Paprika, pulver 20.0 g
  • Gurkemeie 5.0 g
  • Cayennepepper 5.0 g
  • Kanel, malt 5.0 g

Shawarma kommer fra det tyrkiske ordet «cevirme», som betyr å snu. Shawarma kan lages med forskjellige typer kjøtt, eller av flere stykningsdeler av samme type kjøtt. Kjøttet marineres, settes på spyd og grilles vertikalt, så man hele tiden skjærer av det ytterste, ferdigstekte kjøttet. Det er samme tilberedningsmetode som vi kjenner fra brasilianske churrasco.

...

Fremgangsmåte

  1. Baby-Shawarma

    1. Del opp og brun kalvekjøttet godt på alle sider.
    2. Bland kjøttet med shawarmakrydder, oksefond, hvitløkspasta og Umami i en vakuumpose og forsegl den.
    3. Posen settes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
    4. Posen åpnes og innholdet helles i en form.
    5. Kjøttet findeles mens kraften masseres inn i kjøttet.
    6. Løken snittes og sauteres sammen med kjøttet.
    7. Kjøttet anrettes på flatbrødet, og kan så garneres med tomat, agurk, løk, salat og mynte-sitrusdressing.
    Tips! Har du ikke mulighet til å vakuumere kjøttet, kan det i stedet dekkes med folie før det bakes i ovnen.
  2. Mynte-Sitrusdressing

    1. Bland Fraiche, Piske, sitronsaft og mynte til en dressing.
    2. La dressingen hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Shawarmakrydder

    1. Rist spisskummen, koriander, nelliker og pepperkorn i tørr panne til duftstoffene frigjøres.
    2. Støt dem fint i en morter eller mal dem i krydderkvern.
    3. Bland med resten av krydderne.
    4. Krydderblandingen kan oppbevares på glass med tett lokk.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny