Menu

Ingredienser

+

Reker

Skum

Tacos

  • Gyoza-deig 20.0 n/a
  • Frityrolje
  • Salt

Krydder topping

  • Furikake 10.0 g
  • Bubu Arare Yuzu 4.0 g
  • Yuzu-sesam 6.0 g
  • Korianderfrø 2.0 g
  • Chiliflakes 0.5 g
  • Limeblader 20.0 g

Denne oppskriften bringer det beste fra to verdener. En klassisk rett fra Skandinavia kombinert med de beste smakene fra Asia. Med en ny og inspirerende teknologi for å modernisere den.

...

Fremgangsmåte

  1. Reker

    • Hell rapsoljen i en kjele med halvparten av hvitløken. Varm på middels varme og stek til det er sprøtt og gyllenbrunt. La avkjøle.
    • Bland den avkjølte oljen med alle de andre ingrediensene unntatt rekene.
    • Tilsett rekene og bland godt. Sett i kjøleskapet og la marinere over natten.
    • Fyll tacoskjellene med de marinerte rekene og topp med skum og kryddertopping.
  2. Skum

    • Knus sitronmelissen og skjær i grove biter. Ha de øvrige ingrediensene (untatt majonesen) i en kjele og la det småkoke sakte i omtrent 15 minutter.
    • Dekk med plast og la trekke over natten.
    • Sil og bland med Hellmann's Professional.
    • Hell i en sifon og fyll med en patron. Rist og sett i kjøleskapet til det er klart til servering.
  3. Tacos

    • Still inn frityrkokeren på 180 grader.
    • Friter gyozaene én om gangen i omtrent 5 sekunder på hver side. Form dem som tacos ved å henge dem på en pinne eller på kjelens håndtak.
    •  Legg på papirhåndklær og dryss med salt.
  4. Krydder topping

    • Grovmal korianderfrøene og chiliflakene.
    • Bland med furikake og puffede risballer.
    • Dryss blandingen over skummet på tacoene.
    •  Mal limebladene til et fint pulver og sil gjennom en sikt.
    • Avslutt med å drysse over tacoene med limebladpulveret.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny