Ålandsk laksepanne
Det rustikke, ålandske kjøkkenet er kjent for sin enkelhet, der det bare jobbes med noen få utvalgte råvarer. Nærheten til havet gjør fisken til et kjennetegn i det ålandske kjøkkenet. Her er en panne med laks.

Ingredienser
Ålandsk laksepanne
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Laksepanne
Laksefilet
/kg
13.0 kg
0%
Poteter, vasket
/g
800.0 g
0%
Fennikel, i biter
/g
300.0 g
0%
Vann
/l
1.0 l
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Knorr Hummerfond konsentrat 50L
/ml
25.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Skalldyr og produkter derav: Ja
Løk, finhakket
/g
200.0 g
0%
Maizena Snowflake 2kg
/g
84.0 g
0%

Salt
/g
4.0 g
0%
Svart pepper, malt
/g
4.0 g
0%
Eddik 7%
/g
2.0 g
0%
Knorr Hummerfond konsentrat 50L
/ml
50.0 ml
0%

Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Skalldyr og produkter derav: Ja
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Laksepanne
-
Laksefilet 13.0 kg
-
Poteter, vasket 800.0 g
-
Fennikel, i biter 300.0 g
-
Vann 1.0 l
-
Løk, finhakket 200.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svart pepper, malt 4.0 g
-
Eddik 7% 2.0 g
Fremgangsmåte
-
Laksepanne
- Skjær fisken i grytebiter. Kok potet og fennikel hver for seg. Avkjøl. Del potetene i mindre biter.
- Hvit saus: Bland sammen vann, Piske og hummerfond. Kok opp. Tilsett løken. Visp inn Maizena og visp videre grundig. La stå i 5 minutter.
- Tilsett salt, pepper og eddik. Smak til og juster eventuelt krydringen. Tilsett fisken og la den trekke til den er ferdig. Tilsett potetene og fennikelen og la alt bli gjennomvarmt.