Ålandsk fiskepanne
Det rustikke, ålandske kjøkkenet er kjent for sin enkelhet, der det bare jobbes med noen få utvalgte råvarer. Nærheten til havet gjør fisken til et kjennetegn i det ålandske kjøkkenet. Her er en typisk ålandsk fiskepanne med hvit fiskefilet.

Ingredienser
Ålandsk fiskepanne
Beregn prisen på denne retten her:
Antall porsjoner
−
+
Pris på retten på menyen
Totalkostnad for ingrediensene
€0.0
Kostnad for en porsjon
Kostnader for ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Navn
Pris i NOK
Mengde
% Matkostnad for delen
Totale kostnader
Fiskepanne
Hvit fiskefilet (f.eks. sik, gjørs eller piggvar)
/kg
13.0 kg
0%
Poteter, skrelt
/g
700.0 g
0%
gul løk, hakket
/g
200.0 g
0%
Hvit saus
Vann
/l
1.0 l
0%
Rama Professional Piske 31% 8 X 1L
/dl
3.0 dl
0%

Melk inkl laktose og produkter derav: Ja
Glutenholdig korn og produkter derav: Nei
Maizena Snowflake 2kg
/g
84.0 g
0%

Hvit pepper, malt
/g
4.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Pepperrotkrem
/g
20.0 g
0%
Eple, revet
/g
200.0 g
0%
1 Ss Eddik 7%
/
0.0
0%
Navn på ingrediens
/
Ansvarsfraskrivelse: Prisene som vises er en indikasjon, basert på grossister i markedet. Disse er gjenstand for svingninger på grunn av sesongmessige endringer og tilbud. UFS kan på ingen måte holdes ansvarlig for eventuelle avvik fra virkeligheten.
Fiskepanne
-
Hvit fiskefilet (f.eks. sik, gjørs eller piggvar) 13.0 kg
-
Poteter, skrelt 700.0 g
-
gul løk, hakket 200.0 g
Hvit saus
-
Vann 1.0 l
-
Hvit pepper, malt 4.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Pepperrotkrem 20.0 g
-
Eple, revet 200.0 g
-
1 Ss Eddik 7%
Fremgangsmåte
-
Fiskepanne
- Skjær fisken i grytebiter. Kok potetene og avkjøl. Del opp i mindre biter.
-
Hvit saus
- Bland sammen vann, Piske og fiskefond. Kok opp. Visp inn Maizena blandet med litt av det kalde vannet og visp videre. Kok i 4 min.
- Tilsett salt, pepper, eddik, eple og pepperrot. Smak til og juster eventuelt krydringen.
- Tilsett fisken og la den trekke til den er ferdig. Tilsett potetene og la alt bli gjennomvarmt.